,

Κορμός Σοκολάτας

Κορμός Σοκολάτας

Υλικά για το παντεσπάνι

4 ασπράδια αυγών

4 κρόκους

80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. κακάο άγλυκο

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

σιρόπι για ράντισμα

(Αν θέλετε λευκό παντεσπάνι, αφαιρέστε το κακάο και προσθέστε 20 γρ. ακόμα αλεύρι, να γίνει σύνολο 100 γρ.)

Για την κρέμα σοκολάτας

500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

500 ml κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη

250 ml γάλα φρέσκο

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, μαζί με την ζάχαρη να γίνει μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινισμένο μαζί με το κακάο. Ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Στην συνέχεια, σε ένα κατσαρόλακι ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει και στην συνέχεια ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Έχουμε χτυπήσει και την κρέμα γάλακτος ελαφρά και την προσθέτουμε στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει, γιατί είναι αρκετά ρευστή.

Ετοιμάζουμε το γλυκό. Γυρνάμε ανάποδα το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε, αν θέλουμε βάζουμε κονιάκ σε όσους αρέσει.

Ρίχνουμε μια ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας κι απλώνουμε να πάει παντού. Τυλίγουμε ρόλο, αφήνουμε λίγο στο ψυγείο.

Την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βγάζουμε τον κορμό, κόβουμε τις άκρες της σακούλας ζαχαροπλαστικής και κάνουμε ροζέτες ή διακοσμούμε όπως σας αρέσει.

Καλή επιτυχία!

Κατερίνα Τριανταφύλλου – Katerina Sweet Cooking

YouTube: https://bit.ly/2GXTGHW

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading