,

Κοτόπιτα με πράσο και πιπεριά φλωρίνης

Υλικά για τα φύλλα

Εκτέλεση για τα φύλλα

Σε μια λεκάνη βάζουμε τα ¾ από το αλεύρι και ρίχνουμε σε μια λακουβίτσα στο κέντρο το  αλάτι (λίγη ποσότητα με το χέρι, γιατί αλλιώς δεν ανοίγουν καλά  τα φύλλα), το λάδι, το ξύδι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, ανακατεύοντας και ζυμώνοντας. Προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο αλεύρι, τόσο ώστε η ζύμη  να μην κολλάει στα χέρια μας. Μόλις πάψει να κολλάει η ζύμη στα χέρια, είναι έτοιμη και σταματάμε το ζύμωμα (το ζύμωμα δεν χρειάζεται και πολύ ώρα  όπως το ψωμί).
Χωρίζουμε τη  ζύμη σε μικρές μπαλίτσες (κάθε μπαλίτσα είναι και ένα φύλλο) τις οποίες βάζουμε μέσα στη λεκάνη, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας, όσο εμείς ετοιμάζουμε τα άλλα υλικά της πίτας. Μια καλή πίτα θέλει τουλάχιστον 10  φύλλα.

**Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμα φύλλα εμπορίου.

 

Υλικά για τη γέμιση

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο, το αφήνουμε να κρυώσει και με τα χέρια μας το λιανίζουμε σε μικρά κομματάκια. Κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό για τη συνέχεια.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα πράσα ψιλοκομμένα. Τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το κοτόπουλο σοτάροντας και αυτό.

Βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε τον ζωμό που είχαμε κρατήσει, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, τις πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες, την κρέμα γάλακτος και το κασέρι.

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα από κάτω, λαδώνοντας το κάθε φύλλο με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα που κρατήσαμε, λαδώνοντας πάλι κάθε φύλλο.

Χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα, αναλόγως τον κάθε φούρνο.

 

Καλή σας όρεξη!

 

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/

Instagram : xristina.kemou

2 απαντήσεις στο “Κοτόπιτα με πράσο και πιπεριά φλωρίνης”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading