Άλλη μία φορά που βρίσκεσαι πάλι αντιμέτωπη με τούτο το συναίσθημα. Είναι λες και έχει απλωθεί σε όλο σου το σώμα. Έχει κυριεύσει το μυαλό, τη ψυχή και το κορμί σου. Ακόμη μία φορά έχεις αφήσει τον εαυτό σου να παραδοθεί σε αυτόν τον ασχημομούρη. Είναι τόσο γνώριμος πλέον. Είναι ο φόβος.

Κάθε φορά που σε επισκέπτεται σε ακινητοποιεί. Κουμαντάρει όλα τα σημεία του κορμιού σου. Φωνάζει μέσα σου και σε προκαλεί. “Εδώ είμαι και κρατώ δεσμευμένα όλα σου τα θέλω, τα όνειρά σου και όλα αυτά που έχεις ανάγκη για να ευτυχήσεις. Έλα, αντιμετώπισέ με! Το ξέρεις ότι αυτό είναι που χρειάζεται να κάνεις”. Τον φοβάσαι όμως τον ασχημομούρη. Παρόλο όμως ότι τον φοβάσαι, πήγαινε πάρε τον από το χέρι και κάνε τον σύμμαχό σου. Κάνε τον φίλο σου και προχωρήστε παρέα. Χρησιμοποίησε τον ως κίνητρο για να κάνεις όλα όσα φοβάσαι. Αυτά που φοβάσαι, αυτά είναι που χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις τους στόχους και τα όνειρά σου.

– Φοβάσαι ότι θα αποτύχεις και αγνοείς ότι θα μπορούσες και να πετύχεις.
– Φοβάσαι τη μοναξιά και αγνοείς ότι καλύτερα μόνη, παρά με το λάθος άνθρωπο.
– Φοβάσαι ότι θα πέσεις και ξεχνάς πόσο έχεις δυναμώσει. Ότι έχεις τη δύναμη να ξανασηκωθείς ξανά και ξανά και κάθε φορά όλο και πιο δυνατή.
– Φοβάσαι τι θα πει ο κόσμος, μα αγνοείς ότι ο κόσμος κάτι θα έχει να πει έτσι και αλλιώς. Οι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια προκειμένου να νοιώσουν οι ίδιοι σπουδαίοι και ανώτεροι, να σχολιάζουν αρνητικά τους άλλους.

Πίστεψε στον εαυτό σου και να ξέρεις πάντα ότι άμα θέλεις μπορείς. «Το θέλω από το μπορώ, τα χωρίζει μόνο το φοβάμαι». Δεν σε αδικώ, το ξέρω ότι φοβάσαι και είναι ok να φοβάσαι. Μην αφήνεις όμως τον ασχημομούρη να κρατά εγκλωβισμένα τα “θέλω” σου. Βρες το κουράγιο και αντιμετώπισέ τον. Μην περιμένεις την κατάλληλη στιγμή που ίσως δεν έρθει ποτέ. Δημιούργησέ την εσύ! Η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα! Ο μόνος που μπορεί να το κάνει είσαι εσύ! Ξεκίνα λοιπόν και πού ξέρεις, ίσως εκεί που φοβάσαι να πας, μπορεί να υπάρχουν όλα εκείνα που ψάχνεις.

Της Έλενας Σοφοκλέους Κωνσταντίνου

Life &Relationship Coach

elenasopphocleous.com

Συντάκτης

  • TheWomen

    Γυναίκα…Σύζυγος, εργαζόμενη, μητέρα, νοικοκυρά, ερωμένη… 1000 ρόλοι να χωρέσουν ασφυκτικά σε ένα έρμο 24ώρο! Μαζί θα γελάσουμε, θα κλάψουμε, θα προβληματιστούμε, θα συζητήσουμε με & για όλα όσα απασχολούν τη σημερινή γυναίκα!

    View all posts

OTHER POSTS

Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading