-13 Οκτωβρίου 1904,  Μεταφορά 251 ασθενών στην Σπιναλόγκα

-13 Οκτωβρίου 2020,  Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 23.060

Καραντίνα: περιορισμός των ανθρώπων που έχουν εκτεθεί σε μια μεταδοτική ασθένεια, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωμένη ιατρική διάγνωση και ως εκ τούτου απομονώνονται από τον υγιή πληθυσμό.

Η καραντίνα είναι μόνο η αρχή. Η εξέλιξη της πανδημίας αβέβαιη. Ο φόβος της ασθένειας δεν αφήνει περιθώρια για κοινωνικές συναναστροφές. Η σωματική επαφή απαγορευμένη, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο της μετάδοσης. Η καθημερινή απολύμανση αναγκαία, προς αποφυγή του ιού. Η απομόνωση, η μόνη λύση. Η περιθωριοποίηση από τον υγιή λαό, είναι απαραίτητη.

Ο εγκλεισμός καθιστά ακόμα δυσκολότερη την αντιμετώπιση της αρρώστιας. Το ψυχικό μαρτύριο οδηγεί σε αλόγιστες πράξεις. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας, σαλεύει το μυαλό του ανθρώπου. Οι δυνατότητες αντιμετώπισης της κατάστασης, λιγοστές. Η δύναμη του μυαλού εξασθενεί και στην θέση της έρχεται ο παραλογισμός.

Η ανασφάλεια για το μέλλον και το ενδεχόμενο πως ο φόβος της μετάδοσης θα μείνει για πάντα, δημιουργούν έναν άνθρωπο φυλακισμένο. Ο περιορισμός της ελευθερίας φέρνει βία. Οι αντιδράσεις έντονες και ο λαός ξεσπά…

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα»

ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ

 

Της Σοφίας Β.

Συντάκτης

  • TheWomen

    Γυναίκα…Σύζυγος, εργαζόμενη, μητέρα, νοικοκυρά, ερωμένη… 1000 ρόλοι να χωρέσουν ασφυκτικά σε ένα έρμο 24ώρο! Μαζί θα γελάσουμε, θα κλάψουμε, θα προβληματιστούμε, θα συζητήσουμε με & για όλα όσα απασχολούν τη σημερινή γυναίκα!

    View all posts

OTHER POSTS

Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from Made for Writing Lovers

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Made for Writing Lovers

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading