Μπροστά στον άνθρωπο που επιλέξαμε, τίποτα δεν θα έπρεπε να στέκει και να μας ταλαιπωρεί τόσο

man and woman near grass field

Πιστεύεις πως απέναντι σ’ αυτόν που αγαπάς και θες να είσαι ένα σώμα μια ψυχή, τίποτα δεν θα πρέπει να στέκεται ανάμεσά σας και να δηλώνει το παραμικρό για σας εκεί εμπόδιο. Απέναντι στον άνθρωπό μας, στέκεται γυμνή η αλήθεια μας και ενδύματα έχουμε τη στοργή και την αγάπη, το σεβασμό και το απαραίτητο του ενός για τον άλλον νοιάξιμο και κυρίως θαυμασμό μας.

Αν δε θαυμάζουμε το άλλο μας όχι μισό, αλλά το ταίρι μας και το συνεχώς ευρισκόμενο πεδίο του χαρακτήρα αλληλοκατανόησης και αλληλοσυμπαράστασης, τότε δεν θα είναι τίποτα σε θέση να δει και να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των περιστάσεων και των αναγκαιοτήτων που θα προκύψουν.

Μπροστά στον άνθρωπο που επιλέξαμε να μοιραστούμε την υπόλοιπή μας ζωή και να νιώσουμε απενεχοποιημένοι και ελεύθεροι, τίποτα δεν θα έπρεπε να στέκει και να μας ταλαιπωρεί τόσο, όσο και να μας προβληματίζει εις βάθος. Στεκόμαστε γυμνοί απέναντί τους και το μόνο που θέλουμε να σκεπάσουμε για να μην κρυώσει, είναι η θέρμη μας και η ζέση μας αντίστοιχα, αληθινά και κυρίως με βάσιμες προδιαγραφές για την αποπεράτωσή τους.

Όταν είμαστε άοπλοι και απροστάτευτοι απέναντι ίσως και σε κάποιον κίνδυνο που θα ελλοχεύει, καλό θα ήταν να δούμε και να προσεγγίσουμε ακόμα και παραμέτρους που θα δηλώναν την ικανότητά μας για ένα ψυχικό ένδυμα κάλυψης και ποτέ συγκάλυψης, γεγονότων και συμβάντων, που θα μας αφορούν είτε άμεσα είτε έμμεσα!

Θέλοντας να αποδείξουμε την αλήθεια μας και να αναδείξουμε τομείς που τη στηρίζουμε και την υποστηρίζουμε, ίσως και να μένουμε εκτεθειμένοι και κοινώς να βρίσκεται εύκολη η λεία του χαρακτήρα μας, για ανείπωτες πράξεις και συναισθήματα που μας τυραννούν και απασχολούν συνεχώς σκέψεις και έμπρακτές τους αποτιμήσεις αυτών.

Μπορεί να προκαλούμε και εμείς οι ίδιοι την καταστροφή μας, καθώς ανήμποροι και ανύπαρκτα συναισθηματικά συνδεδεμένοι με τις δολοπλοκίες που ίσως να έχει θέσει η άλλη πλευρά, θέτουμε τους εαυτούς μας γυμνή βορά στα πεδία των μαχών και των ενδότερων διαπλοκών και μεταξύ μας εχθροπραξιών.

Άννα Ζανιδάκη

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading