,

Δίνεις τα πάντα σε άτομα που δεν αξίζουν τελικά…

Τελικά κάποιοι έρχονται μόνο για να πάρουν, άλλοι πάλι για να εκμεταλλευτούν, άλλοι γιατί εκείνο το διάστημα δεν είχαν τίποτα καλύτερο στην ζωή τους. Κάποιοι έρχονται για να σου δώσουν ένα μάθημα, να σε κάνουν να δεις την αλήθεια, ακόμα κι αν έχουν περάσει χρόνια και εσύ εθελοτυφλείς. Σου δίνουν το μάθημα και εξαφανίζονται ξαφνικά χωρίς λόγο και αιτία. Μια μέρα απλά πλέον δεν είναι εκεί.

Είναι και αυτοί οι άνθρωποι που στην ασθένεια σε εγκαταλείπουν με την καλοστολισμένη δικαιολογία “δεν θέλω να σε ενοχλώ τώρα που περνάς δύσκολα, δεν μπορώ να σε βλέπω σε αυτή την κατάσταση” κ.α. Άνθρωποι που δεν αξίζουν να λέγονται άνθρωποι.

Η φιλία φαίνεται μόνο στην ασθένεια, όχι σε οποιαδήποτε δυσκολία, ούτε στην χαρά. Καθαρά και μόνο στην ασθένεια. Και το έμαθα καλά, αν δεν το περάσεις δεν θα το κατανοήσεις. Ο κόσμος απομακρύνεται από σένα γιατί νομίζει ότι θα του μεταφέρεις όλη την δυστυχία του κόσμου. Τραγικό.

Έχω νιώσει ότι πολλοί αποφεύγουν ανθρώπους που υποφέρουν, γιατί φοβούνται μην έρθει στην πόρτα τους. Αυτοί όμως δεν ξέρουν πως ότι φοβάσαι το φέρνεις πιο κοντά σε σένα. Η ζωή κάνει κύκλους, ποτέ δεν ξέρεις σε τι θέση θα βρεθείς ο ίδιος. Μόνο τότε θα καταλάβεις πόσο άδικος υπήρξες, τότε όμως θα είναι αργά.

Άνθρωποι πάνε και έρχονται. Φτάνεις σε μια ηλικία και καταλαβαίνεις πόσα «σκουπίδια» είχες τελικά στην ζωή σου.

Ίσως κάπου να έσφαλα. Ίσως όπως μου λένε άλλαξα… Ναι άλλαξα, γιατί η καθημερινή μάχη για επιβίωση σε αλλάζει, αλλά όχι τόσο ώστε να εγκαταλείπεις το άτομο που ήταν δίπλα σου για καιρό. Φτάνοντας σε μια ηλικία, δεν σε ενδιαφέρει πλέον τι και πώς, απλά το μόνο που έχει πραγματικά ουσία είναι να αγαπάς εσένα και να μην επιτρέπεις σε κανέναν να διεισδύσει μέσα στην ψυχή σου.

Υπάρχουν στιγμές που θλίβεσαι για όλη αυτή την κατάσταση, αλλά τίποτα δεν αξίζει παραπάνω από σένα και την ευτυχία σου, τίποτα δεν αξίζει την προσοχή σου όταν το άτομο δεν έχει αξίες. Φιλία δεν σημαίνει έχω κάποιον να του λέω τα προβλήματα μου, φιλία είναι να σε νοιάζει πρώτα τι κάνει η φίλη σου και μετά να της λες τα δικά σου. Να δίνεις πρώτα και να παίρνεις. Αυτή είναι η ισορροπία, ο σεβασμός και η αγάπη.

 

Της Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading