,

Εσένα τι σου φτιάχνει τη διάθεση;

Κάθε μέρα η ίδια ρουτίνα, δουλειά, παιδιά, σπίτι κ ένα σωρό υποχρεώσεις που μας έχουν κουράσει. Υπάρχουν όμως πολλά μικρά και καθημερινά πράγματα που μπορούν να μας φτιάξουν τη μέρα το πρωί, να μας αλλάξουν τη διάθεση αργότερα ή και γιατί όχι να μας χαλαρώσουν το βράδυ ύστερα από μια κουραστική και ψυχοφθόρα μέρα.

Ξεκίνα με ένα μήνυμα! Ένα απλό “καλημέρα” σε μια φίλη ή στο αγαπημένο σου πρόσωπο μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σου.  Σίγουρα δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες, αλλά μια “καλημέρα” από τις φίλες μου το πρωί, κατευθείαν με κάνει να χαμογελάσω ακόμη κι αν δεν έχω ανοίξει καλά καλά τα μάτια μου.

Η μουσική που σε ανεβάζει! Πηγαίνοντας στη δουλειά, αν κάνω το λάθος και βάλω στο αυτοκίνητο να ακούσω ειδήσεις ή κάποια ενημερωτική εκπομπή, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ακούσω καλά νέα. Έτσι το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να βάλω το cd με τα αγαπημένα μου τραγούδια! Όχι μόνο μου φτιάχνει τη διάθεση, αλλά έχω πιάσει τον εαυτό μου πολλές φορές μέσα στη μέρα αργότερα να τα σιγοτραγουδάω!

Φάε το αγαπημένο σου φαγητό! Σίγουρα δεν μπορούμε κάθε μέρα να τρώμε μόνο λαχταριστά και αγαπημένα φαγητά, αλλά τις μέρες που είμαστε πεσμένοι ψυχολογικά, μπορούμε να “ανεβάσουμε” λίγο τον εαυτό μας με ένα καλό γεύμα ή ένα γλυκό! Μια φίλη μου, όταν δεν είναι πολύ καλά, ετοιμάζει μεζέδες και πίνει ένα δυο τσιπουράκια και η διάθεση αμέσως αλλάζει!

Άλλαξε τη διακόσμηση του σπιτιού σου! Καμιά φορά το περιβάλλον όπου ζούμε, μπορεί να γίνει καταθλιπτικό χωρίς να το καταλάβουμε. Πέταξε ότι παλιό και άχρηστο έχεις! Αγόρασε κάτι νέο! Ακόμη κι ένα απλό καινούριο βάζο με φρέσκα λουλούδια μπορεί να σου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που το κοιτάς!

Κλείσε τη μέρα σου όμορφα! Ένα όμορφο βράδυ σίγουρα θα σε βοηθήσει να έχεις ένα ακόμη καλύτερο πρωινό! Αντάμειψε τον εαυτό σου για τη δύσκολη μέρα που πέρασες. Κάνε ένα ήρεμο και ήσυχο αφρόλουτρο (αφού κοιμηθούν τα παιδιά). Αφιέρωσε λίγα λεπτά και κάνε μια μάσκα ομορφιάς ή πολύ απλά βάλε ένα ποτήρι κρασί και δες την αγαπημένη σου ταινία.

Όλα τα παραπάνω είναι απλά μερικές ιδέες, σκέψου τι βολεύει και τι είναι αυτό που μπορεί να φτιάξει τη δική σου διάθεση!

 

Της Χρύσας Αβραμίδου

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading