,

Lemon Pie

Υλικά

Για την βάση:

Για την κρέμα:

Για την επικάλυψη:

 

Εκτέλεση

Για την βάση:
Τρίβουμε όλα τα μπισκότα στο μούλτι και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε τα 100 γραμμάρια βουτύρου και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα μπισκότα, ανακατεύοντας να πάει παντού. Στην συνέχεια λιώνουμε την σοκολάτα και την ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μείγμα με τα μπισκότα και ανακατεύουμε (την σοκολάτα μπορείτε να την λιώσετε μαζί με τον βούτυρο ή και χωριστά). Τέλος στρώνουμε το μείγμα σε μία βάση ή σε ένα ταψάκι, το πατάμε με το κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφο και λείο στην επιφάνεια και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο, το ξύσμα από το λεμόνι και τον χυμό λεμονιού (μπορείτε να προσθέσετε όσο χυμό λεμονιού θέλετε, ανάλογα με την γεύση που σας αρέσει). Στην συνέχεια ανακατεύουμε το περιεχόμενο του μπολ με ένα σύρμα χειρός. Ρίχνουμε όλη την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, τα οποία έχουμε τοποθετήσει στο ψυγείο και την απλώνουμε ώστε να πάει παντού.

Για την επικάλυψη:
Φτιάχνουμε σαντιγί και γαρνίρουμε το γλυκό, προσθέτοντας ξύσμα λεμονιού και φιλέ αμυγδάλου. Αντί για σαντιγί μπορείτε να βάλετε ζάχαρη άχνη ή ξύσμα λεμονιού.

Η Lemon pie είναι γλυκό ψυγείου και γι’ αυτό χρειάζεται κάποιες ώρες στο ψυγείο, ώστε να σταθεροποιηθεί.

 

Καλή σας όρεξη!

 

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/

Instagram : xristina.kemou

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading