,

Μυδοπίλαφο με φρέσκα μύδια

Μυδοπίλαφο με φρέσκα μύδια

Υλικά

 

Εκτέλεση

Αν πάρουμε φρέσκα μύδια τα πλένουμε πολύ καλά, αν χρειαστεί και με ένα σφουγγαράκι, ώστε να καθαρίσει το εξωτερικό τους και να φύγει το «γενάκι» που έχουν. Τα μύδια αρχικά πρέπει να είναι κλειστά. Όσα είναι ανοικτά ή μισάνοικτα τα πετάμε. Η συνταγή γίνεται εύκολα και με κατεψυγμένα.

Σε ένα τηγάνι, τοποθετούμε ελαιόλαδο και βάζουμε όλα τα μύδια μας για λίγο, ώστε να αχνιστούν. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε τα μύδια για 3 με 4 λεπτά μαζί με το κρασί.

Τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε σε ένα μπολ.

Όσα μύδια μετά από το άχνισμα δεν έχουν ανοίξει πάλι, τα πετάμε, γιατί σημαίνει ότι δεν είναι φρέσκα ή καλά. Συνεχίζουμε με όσα απέμειναν.

Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τον άνηθο, τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, 3 κούπες ζεστό νερό και μαγειρεύουμε το φαγητό, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι μας.

5 λεπτά πριν το σβήσουμε, προσθέτουμε στο φαγητό τα μύδια μας. Μπορούμε μερικά μύδια να τα καθαρίσουμε από το κέλυφός τους και να τα βάλουμε στο φαγητό μας χωρίς αυτό και μερικά να τα κρατήσουμε με το κέλυφος για την εικόνα του πιάτου μας.

Για το σερβίρισμα χρησιμοποιούμε λεμονάκι και φρέσκο άνηθο.

Καλή σας όρεξη!!

 

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/

Instagram : xristina.kemou

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading