Κράτησε καλά φυλαγμένα τα κλειδιά της βαλίτσας της ζωής σου. Φρόντισε να είσαι εσύ ο μοναδικός κάτοχός τους

Κράτησε καλά φυλαγμένα τα κλειδιά της βαλίτσας της ζωής σου. Φρόντισε να είσαι εσύ ο μοναδικός κάτοχός τους

Στο μεγάλο ταξίδι της ζωής, ο κάθε άνθρωπος κουβαλάει μαζί του και από μία βαλίτσα. Εκεί μέσα αποθηκεύει όλες του τι χαρές, τις λύπες, τις επιτυχίες, τις αποτυχίες, τη δυστυχία και την ευτυχία. Καθοδόν της δικής του πορείας, αρχίζει κάποτε να κουράζεται. Νοιώθει ότι η δική του βαλίτσα άρχισε να βαραίνει. Δεν αντέχει πλέον να σηκώσει το βάρος της. Σταμάτα καλέ μου άνθρωπε, κάνε ένα διάλειμμα και αναλογίσου πόσο βάρος σηκώνεις. Σταμάτα πριν σε γονατίσει. Άνοιξε τη βαλίτσα σου και πέταξε από μέσα ότι την βαραίνει. Πάρε όλες τις πίκρες, τις λύπες και τις στεναχώριες και κάψε τες. Κράτησε μέσα μόνο ότι σε κάνει να χαμογελάς και ότι σου θυμίζει όμορφες και ευτυχισμένες στιγμές. Αυτά δεν βαραίνουν ποτέ τη βαλίτσα. Ξαπόστασε λίγο και συνέχισε από εκεί που είχες μείνει. Αυτή τη φορά όμως με διαφορετικό τρόπο.

Μην δώσεις σε κανέναν τα κλειδιά της βαλίτσας σου. Εσύ να είσαι ο ένας και μοναδικός κάτοχός τους. Μόνο εσύ να είσαι αυτός που να μπορεί να την ανοίγει και να βάζει μέσα, μόνο ότι εσένα κάνει χαρούμενο και ευτυχισμένο. Γέμισε την με αγάπη και ευτυχία. Άμα η βαλίτσα σου είναι γεμάτη με αγάπη, τότε και εσύ θα μπορέσεις να τη μοιράσεις σε όσους τη χρειάζονται. Μην σκορπάς τα κλειδιά της δεξιά και αριστερά, ούτως ώστε κανένας να μην μπορεί να την ανοίξει χωρίς τη συγκατάθεσή σου και να ρημάξει το περιεχόμενό της. Βάλε τα όρια σου πάντα με αγάπη, σεβόμενος πρώτα τον εαυτό σου. Εσύ ξέρεις τι χρειάζεσαι, προκειμένου να πετύχεις όλα αυτά που ονειρεύεσαι. Πάρε το πηδάλιο της ζωής σου και οδήγησέ την όπου εσύ θέλεις και λαχταράς. Και μην ξεχνάς ποτέ τα κλειδιά της βαλίτσας σου. Κράτα τα καλά φυλαγμένα, διότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα κλειδιά της ψυχής σου.

Της Έλενας Σοφοκλέους Κωνσταντίνου

Life &Relationship Coach

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading