The Women

Made for Writing Lovers

,

Λόγια, η ευκολότερη τέχνη

Τα λόγια πλάθουν τα ωραιότερα σενάρια, τα πιο ειδυλλιακά μέρη, τα πιο ερωτικά βράδια.
Είναι η πιο εύκολη τέχνη, ο μυς της γλώσσας εύκολα μπορεί να κινείται και να μιλάει δίνοντας αναρίθμητες υποσχέσεις, ατελείωτα “σε αγαπώ”, αναρίθμητα “θα” τα οποία τις περισσότερες φορές χάνονται στη σκόνη της λήθης.

Τα λόγια είναι η πιο εύκολη τέχνη, ο πολιτικός και ένας διαφθορέας ερωτικών συναισθημάτων αυτό το γνωρίζει καλά. Και τι δε θα πει, τι δε θα τάξει, τι δε θα υποσχεθεί.
Να ακούσεις “σε αγαπώ” που θα έκανε και την ίδια την Έλλη Λαμπέτη να κοκκινήσει από ντροπή. Να ακούσεις “θα είμαι εκεί” τα οποία θα ηχήσουν δυνατά όταν η απουσία θα φανερώσει την κενότητα υποσχέσεων που δόθηκαν σε απερίσκεπτες στιγμές.

Τα λόγια πλάθουν τις ωραιότερες παραλίες, τα ωραιότερα μέρη, αλλά πάντα θα σκοντάφτουν σε μικρά βραχάκια που θα ορθώνονται από άμμους για να αποδείξουν αν είναι στέρεα ή θα σκοντάψουν. Αυτά τα βραχάκια είναι οι πράξεις.
Οι πράξεις πόσο δύσκολο να ακολουθήσουν λόγια φωτεινά, λόγια που σαν πυροτεχνήματα φωτίζουν ουρανούς και κάνουν μάγουλα να κοκκινήσουν.
Πάντοτε τα λόγια θα βρίσκουν ως πηγή απόδειξης τις πράξεις μας. Που ως ένας μάρτυρας θα φανερώνει την αλήθεια, την απερισκεψία, την ψευτιά τους.

Τα πολλά “θα” μην τα πιστεύεις. Αυτοί που δίπλα μας στέκονται το πράττουν σιωπηλά, οι πολλές υποσχέσεις κρύβουν μεγάλες απογοητεύσεις.
Και αυτό διότι η γλώσσα μας είναι ο πιο ευκίνητος μυς, αλλά τα πόδια και τα χέρια μας θα τρέξουν κοντά μας εκείνη την ώρα της ανάγκης, της επαλήθευσης.
Μεγάλα λόγια μην ακούς, η εύκολη τέχνη των λαοπλάνων, το σύνηθες παιχνίδι των ερωτικών κυνηγών…

Μαρία Σκαμπαρδώνη


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading