Χρόνια πέρασαν και το τελευταίο μήνυμα είναι ακόμα στο τηλέφωνό μου. Ακόμα κι αν πέρασαν τόσα χρόνια από το οριστικό μας αντίο, το τηλέφωνό σου δεν μπορούσα να το σβήσω. Το κρατάω για να νιώθω ότι δεν έφυγες ποτέ, ακόμα κι αν πλέον το νούμερό σου το έχει κάποιος άλλος.
Για πολύ καιρό όταν είπαμε το τελευταίο αντίο, κάθε βράδυ κοιτούσα το μήνυμα με δάκρυα στα μάτια. Ήταν το μοναδικό πράγμα που μου είχε μείνει μετά την καύση του σώματός σου. Ένα μήνυμα γεμάτο συναισθήματα, χωρίς να θέλεις να πεις αντίο, σαν να άφηνες και μια ελπίδα ότι δεν μ’ αφήσεις, θα είσαι πάντα δίπλα μου.
Μα γίνεται να είσαι δίπλα μου χωρίς να σε βλέπω, χωρίς να σε αγγίζω, χωρίς να σε φιλώ…

Μέσα σε αυτό το μήνυμα κρυμμένη όλη η αγάπη του κόσμου και η επιθυμία ότι δεν ήθελες ακόμα να φύγεις. Θέλημα Θεού λένε κι εγώ έμεινα με ένα απλό μήνυμα.
Μετά τον πόνο δεν είναι εύκολο να πετάξεις αντικείμενα και ό,τι σε θυμίζει, ακόμα και αυτό το μήνυμα με έκανε να πιστεύω για καιρό ότι έφυγες κάπου μακριά και ξαφνικά θα γυρίσεις με εκείνο το όμορφο χαμόγελο να μου πεις “ήρθα”.
Αυταπάτες με ένα μήνυμα, μα δεν μπορώ να διαγράψω κάτι τόσο αληθινό, μόνο αυτό έμεινε να κοιτώ και να αναρωτιέμαι γιατί έμεινα εγώ εδώ και όχι εσύ.

Κρατάω το κινητό και θέλω να σε πάρω τηλέφωνο όπως παλιά, να ακούσω την φωνή σου να μου λέει όλα είναι καλά, μα το θαύμα δεν έγινε και τώρα μόνο μερικές φωτογραφίες και ένα μήνυμα θυμίζουν έναν έρωτα που πέρασε στην αιωνιότητα.
Ένα μήνυμα για να θυμίζει ότι αυτός ο έρωτας είχε κάποτε πάρει σάρκα και οστά.

Με τα χρόνια όμως κατάλαβα ότι οι αναμνήσεις μένουν στην καρδιά καλά κλειδωμένες και κανένα μήνυμα ή αντικείμενο δεν τις κρατάει ζωντανές. Έτσι μετά από 3 χρόνια πήρα απόφαση να κρατήσω κάποιες φωτογραφίες και τις αναμνήσεις στην ψυχή. Πέταξα ό,τι είχε μείνει, μια μπλούζα, ένα άρωμα και δύο τρία δικά σου αντικείμενα. Εκείνη την στιγμή και αφού το νούμερο του τηλεφώνου σου το πήρε κάποιος άλλος, αποφάσισα με βαριά καρδιά να το σβήσω όπως και το μήνυμα, γιατί όσο τα κρατούσα και στεναχωριόμουν, η ψυχή σου δεν ηρεμούσε. Ήρθες στο όνειρό μου και μου είπες ότι θέλεις να προχωρήσω μπροστά, να χαμογελάσω ξανά, μόνο έτσι θα είσαι ήσυχος και για πάντα στο πλευρό μου.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Συντάκτης

  • Άνδρεα Αρβανιτίδου

    Ερωτευμένη με την γραφή. Από μικρή έγραφα στίχους, η ζωή με πήγε σε άλλα μονοπάτια και έτσι άφησα το όνειρο. Η ασθένεια όπλισε την πένα μου και μου θύμισε την μεγάλη μου αγάπη την συγγραφή. Τώρα είμαι αρθρογράφος ψυχής και συγγραφέας , έχω εκδώσει το πρώτο μου βιβλίο και συνεχίζω. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για τα όνειρα . Όλα είναι δυνατά. Μεγαλωμένη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα γράφω για να μεταφέρω τον κόσμο στο δικό μου όμορφο ταξίδι

    View all posts

OTHER POSTS

Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading