,

Κολλάει το ραγισμένο γυαλί;

Αν σπάσει το γυαλί, δεν κολλάει λέγανε στα νιάτα μου. Τότε δεν το καταλάβαινα, αλλά είχαν δίκιο, αν κολλήσεις κάτι, πάντα θα υπάρχουν οι ρωγμές να σου θυμίζουν τα άσχημα. Ακόμα και στις σχέσεις, όταν κάτι σπάει, ποτέ δεν θα είναι το ίδιο. Αυτό που έμαθα εγώ όταν κάτι σπάει και κάνει θόρυβο, να φεύγω, ποτέ όμως χωρίς προσπάθεια. Σε μια προσπάθεια πρέπει να υπάρχουν δύο, δεν γίνεται να κολλάς μόνη σου κομμάτια και να είναι όλα καλά. Σε μια σχέση είστε δύο, όχι ένας και οι δύο δουλεύουν για να πετύχει. Το καλό βέβαια είναι να μην φτάνουμε στα άκρα ώστε να ραγίζουν οι στιγμές και οι καρδιές. Πριν ραγίσει κάτι, αναλογίσου, αξίζει να χαθεί όλη αυτή η αγάπη και η προσπάθεια; Και αν ο άλλος δώσει μια και κάνει κομμάτια στιγμές και συναισθήματα, δεν αξίζει να τα κολλήσεις, γιατί από τις ρωγμές μόνο αίμα θα τρέχει μέσα στην ψυχή σου. Αίμα που όσο κι αν το σκουπίζεις, πιο πολύ θα τρέχει και θα πνίξει ό,τι απέμεινε.

Ράγισε το γυαλί, είτε είναι σε ερωτικές σχέσεις, είτε σε επαγγελματικές, μα και φιλικές.
Ραγισμένη ζωή δεν αξίζει να ζεις, πάντα θα μπάζει παγωνιά μέσα στην ψυχή. Προχώρα σε πιο στερεές βάσεις, χωρίς ραγίσματα.
Δεν αξίζουν οι λίγες στιγμές που ζούμε να τις ματώνουμε με γυαλιά σπασμένα, που σαν λεπίδες κόβουν το νήμα τόσο νωρίς.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading