,

Είναι εξαιρετικό ν’ αγαπάς και θαυμάσιο ν’ αγαπιέσαι!

Πόση δύναμη έχει η αγάπη! Είναι το πιο επικίνδυνο όπλο, αλλά και το πιο όμορφο συναίσθημα! Όπλο; Ναι, όπλο. Σκοτώνει ανθρώπους όταν είναι χειριστική, πληγώνει ανεπανόρθωτα όταν δεν είναι αμοιβαία. Δημιουργεί ζωντανούς – νεκρούς, αλλά και ερωτευμένους – ευτυχισμένους. Προκαλεί κύματα αισιοδοξίας όταν την νιώσεις, καταλαβαίνεις κάτι που δεν μπορείς να εξηγήσεις, κάτι που σου προκαλεί ανεξήγητη χαρά και ενθουσιασμό και δεν περιγράφεται με ανθρώπινες λέξεις, δεν χωρά σε κείμενα και ποιήματα, σε τραγούδια και στην τέχνη. Αυτός που αγαπά, αναβλύζει μια σπάνια γλυκύτητα, τον καταλαβαίνεις από το ήρεμο χαμόγελο και την λάμψη του προσώπου του!

Πόσο εξαιρετικό είναι ν’ αγαπάς! Όταν αγαπάς συγχωρείς, όταν αγαπάς κατανοείς, όταν αγαπάς είσαι γεμάτος, δεν περιμένεις ανταπόδοση, απλά την προσφέρεις. Δεν ξέρω πραγματικά τι είναι πιο όμορφο, ν’ αγαπάς ή ν’ αγαπιέσαι;

Το ν’ αγαπιέσαι, κρύβει έναν μικρό εγωισμό, είναι σαν να λες «Εδώ είμαι! Αγάπησέ με! Δεν εγγυώμαι όμως πως μπορώ να κάνω το ίδιο…». Παρόλα αυτά, η αγάπη που απολαμβάνουμε, μπορεί να μας αλλάξει αν ο εγωισμός μας φθίνει και αποκαλυφθεί το αληθινό μας πρόσωπο! Η σιωπηλή δύναμη της αγάπης μεταμορφώνει τις καρδιές με προδιάθεση στα συναισθήματα. Δηλαδή όλες! Όλοι είμαστε γεννημένοι ν’ αγαπούμε και να αγαπήσουμε. Κάπου στην ενηλικίωσή μας, ίσως καταστραφήκαμε ή πήραμε λάθος δρόμο, αλλά αργά δεν είναι για κανένα να αγαπήσει και ν’ αγαπηθεί!

Ελένη Ρέγγα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading