,

Μοσχαράκι με μελιτζάνες φούρνου

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μικρές μερίδες

5 μελιτζάνες μεγάλες στρόγγυλες (τσακώνικες)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ

3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες (στον τρίφτη ή στο multi)

2 κούπες τσαγιού ελαιόλαδο (για το φαγητό και για να τηγανίσετε τις μελιτζάνες)

αλάτι – πιπέρι

μισή κουταλιά ζάχαρη

λίγη κανέλα

τυρί φέτα τριμμένη σε μικρά κομματάκια

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια σε σχήμα κύβου, τις αλατίζουμε (2 – 3 κουταλάκια αλάτι) και τις αφήνουμε με το αλάτι περίπου για μισή ώρα, ώστε να ξεπικρίσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το μοσχάρι. Το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μια κατσαρόλα (ή στη χύτρα ταχύτητος) βάζουμε το  μισό λάδι (1 κούπα) να κάψει. Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγο. Προσθέτουμε το κρέας και το  τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές.

Βάζουμε στη συνέχεια τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα, ανακατεύοντας συνέχεια. Έπειτα προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε να φτάσει για να βράσει το κρέας (παρακολουθούμε τον βρασμό και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό) και τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει (θέλει σίγουρα μια ώρα, ίσως και παραπάνω σε απλή κατσαρόλα) μέχρι να καταλάβουμε ότι  το κρέας μαλάκωσε και είναι έτοιμο.

Όσο βράζει το κρέας, ξεπλένουμε τις μελιτζάνες από το αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν από το νερό.

Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και αφού κάψει το λάδι, βάζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε με μια κουτάλα από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί (χαρτί κουζίνας) ώστε να στραγγίσουν από το πολύ λάδι.

Σε ένα ταψί ή σε μια γάστρα, βάζουμε τις μελιτζάνες και προσθέτουμε από επάνω το μοσχαράκι με τη σάλτσα του που έχουμε φτιάξει από πριν (ή μπορούμε να προσθέσουμε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα και να τελειώσουμε το φαγητό μας σ’ αυτή, αντί να χρησιμοποιήσουμε φούρνο για το τέλος).

Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο για λίγη ώρα (περίπου μισή ώρα) μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Αφού σβήσουμε το φούρνο, προσθέτουμε φέτα (κομμένη σε μικρά κομματάκια) και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Η φέτα αφού λιώσει, δίνει  μια ακόμη πιο ωραία εικόνα στο φαγητό μας, αλλά και ο μαϊντανός.

Καλή σας όρεξη!

 

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/

Instagram : xristina.kemou

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading