,

Δεν είμαι τέλεια…

Δεν είμαι τέλεια! Ούτε κατά διάνοια! Προσπάθησα δεν λέω, επιδίωξα πολύ να φτάσω στα πρότυπα που προστάζει η κοινωνία και ο περίγυρος, από τις πρώτες κιόλας στιγμές της ζωής μου. «Μην κλαις, χαμογέλα, φάε όλο σου το φαγητό, τα καλά κορίτσια μιλάνε ευγενικά, κάνε το καλό, διάβασε να γίνεις η καλύτερη μαθήτρια, φρόντισε το σώμα σου, φόρα ωραία ρούχα, να είσαι μια κυρία»… Το αψεγάδιαστο σώμα, η στιβαρή κορμοστασιά, το τέλειο πρόσωπο. Η καλή εργαζόμενη, η πιστή φίλη, η ψυχή της παρέας, η ιδανική σύζυγος, νύφη και κουνιάδα, η απόλυτη ερωμένη και φυσικά η τέλεια μαμά!

Ωραία και πες ότι τα κατάφερα. Και τώρα τι; Μεταμορφώθηκα σε εκείνο το δημιούργημα, το έργο τέχνης που εκθειάζουν όλοι και θαυμάζουν. Σε εκείνο το πέτρινο λαξευμένο άγαλμα, χωρίς χρώματα και ψυχή. Χωρίς “θέλω” μόνο “πρέπει”, χωρίς προσωπικές επιθυμίες, χωρίς ουσιαστικό τέλος και αρχή. Απλά μια συνεχόμενη ευθεία γραμμή…

Θέλει κόπο η συνειδητοποίηση και η αποδοχή. Δεν είμαι τέλεια και ούτε θέλω και να γίνω. Αγκαλιάζω τις αδυναμίες μου, τις ατέλειες και τις ρυτίδες μου. Αγαπώ τα λάθη και τα πάθη μου. Δέχομαι τις συνέπειες της κάθε πράξης μου. Επιλέγω να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι αυθεντική. Αγαπώ εμένα, αγαπώ τη ζωή. Δεν είμαι τέλεια… απλά αληθινή!

Stella

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading