Δεν μπορώ να πω ότι είμαι πολύ φαν του Μεξικάνικου φαγητού, με εξαίρεση όμως του Guacamole! Είναι θρεπτικό λόγω του αβοκάντο που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Τέλειο dip και πολύ εύκολο, για βραδιά ταινίας, ποδοσφαίρου ή και χωρίς λόγο… Φυσικά πάντα συνοδευόμενο με τα αγαπημένα tortilla chips (Nachos)
ΥΛΙΚΑ ( Για 2 άτομα περίπου )
- 3 ώριμα αβοκάντο ( προσοχή να είναι μαλακά αλλιώς θα είναι πικρό)
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια ( εγώ βάζω 2 μικρά εσαλότ )
- 1 ντομάτα ( κομμένη σε κυβάκια )
- 2 lime ( το χυμό και λίγο ξύσμα )
- Μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο )
- Αλάτι – πιπέρι ( ανάλογα τα γούστα )
- Πιπεριά chili (αν το θέλετε πιο καυτερό )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χυμό από τα lime και λίγο ξύσμα. (Αν θέλετε την πρώτη φορά μπορείτε να βάλετε το 1 lime και να δοκιμάσετε αν θέλετε και το δεύτερο, αν δεν σας αρέσει πολύ ξινό) Λιώνουμε το αβοκάντο καλά με ένα πιρούνι.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε απαλά.
*ΕΧΤΡΑ ΤΙP : Πριν το σερβίρετε σκεπάστε το με μεμβράνη και βάλτε το για 10 λεπτά στο ψυγείο!
Δημοσιεύθηκε από Χρύσα