,

Χρόνια πολλά μανούλα!!!

Γυμνός από τη μέση και πάνω και υπέρ του δέοντος έξαλλος (ούτε ξέρω γιατί) νεαρός φωνασκεί μπροστά στη Βουλή και μπροστά στα παραταγμένα ΜΑΤ. Η μανούλα (συμπαθέστατη ομολογουμένως) δίπλα του κρατάει τη ζακέτα και μάλλον περιμένει την κατάλληλη στιγμή να του τη φορέσει. Μια φωτογραφία 1000 λέξεις!!!

Μάνα, μητέρα, μαμά… η καθεμιά τους διαφορετική ΑΛΛΑ με τουλάχιστον ένα κοινό στοιχείο μεταξύ τους, λένε τις ίδιες ατάκες!!! Λες και σπουδάζουν όλες στην ίδια σχολή και οι ατάκες αυτές ήταν στα SOS!

  1. «Ζακέτα να πάρεις!!!» κι ας είναι Αύγουστος με 35Ο. Αυτός ο καιρός είναι ο πιο ύπουλος! Θα κρυώσεις λέμε!!!
  2. «Όταν θα κάνεις κι εσύ παιδιά τότε θα με καταλάβεις!» True!
  3. “Κάνε ότι καταλαβαίνεις” στην αρχή… «Καλά να πάθεις! Εγώ στα έλεγα!» στο τέλος. Η μανούλα έχει ΚΑΙ μαντικές ικανότητες!
  4. «Αχούρι είναι εδώ μέσα! Να χτυπήσει στα ξαφνικά η πόρτα και να έρθει ένας άνθρωπος να μην ξέρω που να τον βάλω να καθίσει! Μια ζωή από πίσω σου θα τρέχω και θα μαζεύω; Αύριο μεθαύριο θα κάνεις οικογένεια! Έτσι θα κάνεις; Τελευταία φορά που τα μαζεύω εγώ! Την επόμενη φορά που θα βρω πράγματά σου πεταγμένα, θα τα βρίσκεις κάτω απ’ το μπαλκόνι! Υπηρέτρια μ’ έχετε καταντήσει εδώ μέσα…» Εξάψαλμος δίχως έλεος!
  5. «Γιατί θα φας έξω; Δεν έχουμε φαγητό στο σπίτι; Εγώ για ποιον μαγειρεύω;» / «Φάε τίποτα πουλάκι μου! Όλη μέρα μόνο με καφέδες είσαι!» / «Όταν τρως όλη μέρα σκατολοϊδια ετοιματζίδικα δεν θα πάρεις κιλά; Λογικό είναι!» και όλα αυτά μέσα στην ίδια μέρα!
  6. «Πότε θα παντρευτείς; Ξέρεις πόσο χρονών είσαι; Τι περιμένεις;» Η μαμά ΠΡΕΠΕΙ να γίνει γιαγιά! Τι γιατί; Γιατί έτσι!
  7. «Να πεθάνω να ησυχάσω! Μετά να δω τι θα κάνετε!» Απ’ τις αγαπημένες της μακάβριες!
  8. «Άμα φας καμία ανάποδη θα σου πω εγώ!» Έβγαλες γλώσσα στη μαμά; Καλά να πάθεις!
  9. «Άλλαξε εσώρουχο! Αν συμβεί κάτι και πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο, τι θα πουν οι νοσοκόμες εάν σε δουν με βρώμικο;» Ότι οι νοσοκόμες θα κάτσουν να σχολιάσουν το βρακί σου αν ο μη γένοιτο πέσεις στα χέρια τους (εεεε ιατρικώς εννοώ!!!)
  10. «Εγώ στην ηλικία σου είχα δυο παιδιά!» Αν κάνεις το λάθος μετά απ’ αυτό κι απαντήσεις «Και τι κατάλαβες;» θα σε ψέλνει ώρες ολόκληρες!
  11. «Δεν μ’ ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι» / «Δεν βλέπεις την Ρουλίτσα απέναντι; Γιατρό αρραβωνιάστηκε!» κατά περίπτωση.
  12. «Δεν έχει γιατί! Γιατί έτσι το είπα εγώ!» Δίκαια και δημοκρατικά πράγματα!
  13. «Ουέ κ αλίμονό σου!» αυτό το «ουέ» εντωμεταξύ όποιος ξέρει τι σημαίνει ας το σφυρίξει και κατά εδώ!
  14. «Να προσέχεις μη σου ρίξουν τίποτα στο ποτό!» ότι ο άλλος θα έχει κάτι να ρίξει στο ποτό δηλαδή, και θα το ρίξει στο δικό μου! Δεν θα το πιει μόνος του!
  15. «Τι το πέρασες εδώ ξενοδοχείο;;; πάλι θα βγεις; όλη μέρα έξω ήσουνα! Αν δε γυρίσεις μέχρι τις 12 η πόρτα αυτή θα είναι κλειδωμένη! Ξέρεις τι ώρα γύρισες χθες το βράδυ;» ενώ αν κάθεσαι σπίτι, το τροπάριο πάει κάπως έτσι «Πάλι πουθενά δεν θα πας; Πως θα γνωρίσεις κανέναν να παντρευτείς; Ξέρεις πόσο χρονών είσαι;». Παραιτούμαι!!!!
  16. «Όταν φτάσεις να με πάρεις τηλέφωνο!» Καλά και να μην πάρεις βέβαια δεν τρέχει κάτι γιατί σ’ όλη τη διαδρομή σ’ έχει ήδη πάρει η ίδια καμιά δεκαριά φορές!
  17. «Καλά έλα σπίτι και θα τα πούμε!» Τα πήρε η μανούλα! Κι αν τα πάρει, ετοιμάσου για γκρίνια, όχι αστεία!
  18. «Απ’ το ταψί / κατσαρόλα / πιατέλα τρως;;;; Να έρθει κανένας άνθρωπος, να ντραπώ να βγάλω να τον κεράσω;;;» Ε, εντάξει κι εσύ… πάρε ένα πιάτο… βάλτο στο νεροχύτη όμως μετά, γιατί… διάβασες το νούμερο 4!
  19. «Εσείς δεν είστε άνθρωποι, είστε γαϊδούρια!» αυτό πάει συνήθως παρέα με το «Μου φάγατε τη ζωή» και το «Να πεθάνω να ησυχάσω»
  20. «Μην πατάς εδώ, έχω σφουγγαρίσει!» Φύσα να στεγνώσει γιατί δεν βλέπω να σ’ αφήνει να κουνηθείς νωρίτερα!

 

Ναι! Η μαμά γκρινιάζει, αλλά η μαμά είναι και ο ΜΟΝΟΣ άνθρωπος που μας αγαπάει ανιδιοτελώς και δίχως όρια! Σε λίγες μέρες γιορτάζει, μην την ξεχνάς, πάρε ένα τηλέφωνο, πάρτης ένα λουλούδι, δώστης ένα φιλί… Το αξίζει και με το παραπάνω!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΑ!!!!! Σ’ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ!!!!!

Της Κικής Γιοβανοπούλου

 

 

 

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from TheWomen

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading