,

Τα εσωτερικά δάκρυα είναι τα πιο επώδυνα!

Μην κοιτάς που κάποια δάκρυα δεν βγαίνουν προς τα έξω. Που κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να κλάψουν μπροστά σε άλλους.
Τα δάκρυα που βγαίνουν προς τα έξω λυτρώνουν την ψυχή. Μα τι γίνεται με τα δάκρυα που σιωπηλά μένουν μέσα μας; Δάκρυα διάφανα, που δεν είναι ορατά ούτε καν στον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτά που δεν είναι απλά υγρά, είναι σαν φλόγες που καίνε τα σωθικά.
Στάζουν πάνω σε πληγές αόρατες και δεν κλείνουν ποτέ.

Αυτά που δεν φαίνονται, πονάνε πιο πολύ, σκίζουν την σάρκα σου στα δύο. Και είναι ο πόνος εσωτερικός, αβάσταχτος και αυτά τα δάκρυα πέφτουν σαν οξύ, πονάνε, ξύνουν πληγές, ματώνουν το μέσα σου.
Δάκρυα που δεν σταματάνε, ξεκινάνε χωρίς προειδοποίηση, γιατί η στεναχώρια βρήκε και πάλι μια μικρή ρωγμή για να εισβάλει μέσα σου.
Άραγε τι θα έλεγε κάποιος αν το σώμα ήταν διάφανο και φαινόταν όλος αυτός ο πόνος;
Θα τους ένοιαζε ότι το μέσα σου έγινε κόκκινο και σε κάποια σημεία μαύρο; Μαύρο από την δική τους συμπεριφορά. Θα άλλαζαν άραγε ρότα οι άνθρωποι, αν όλα στην ζωή ήταν διάφανα σαν το νερό του ποταμού;

Κάθε δάκρυ ορατό έχει την δική του ερμηνεία, άλλο από χαρά, μα περισσότερο από λύπη. Τα χειρότερα δάκρυα όμως είναι αυτά της απόγνωσης, καμία φορά ούτε εμείς οι ίδιοι δεν τα βλέπουμε, μήτε τα ακούμε και τότε έρχεται η ψυχή και δεν αντέχει πια, με το σώμα μιλάει και μαζί συμμαχούν για να δεις καθαρά. Σε ρίχνουν στο σκοτάδι, στην ασθένεια, όχι για τιμωρία, περισσότερο γιατί η ζωή είναι μια και ο χρόνος μπροστά γρήγορα κυλάει.
Όποια κι αν είναι τα δάκρυα, καλύτερα να τα αφήνεις να βγαίνουν προς τα έξω, να μην πνίγουν το μέσα σου, να μην ποτίζουν την καρδιά. Να λυτρώνουν, να γίνονται καταρράκτες πάνω στα μάγουλά σου και να φεύγουν έξω στην ζωή. Να αδειάζει η ψυχή από υγρά και αίματα που φράζουν την θέληση για ζωή.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading