The Women

Made for Writing Lovers

,

Να υποσχεθείς στον εαυτό σου για τη νέα χρονιά, να σε αγαπάς λίγο παραπάνω!

Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες, έχεις πάντα έτοιμα τα ημερολόγια και τα σημειωματάρια για την νέα χρονιά. Σου αρέσει να γράφεις, να σχεδιάζεις, να καταγράφεις νέες και παλιές γνώριμες λίστες, με το τι θα ήθελες να κάνεις τη νέα χρονιά, που δεν πρόλαβες να πραγματοποιήσεις. Συγκρίνεις τις νέες λίστες με τις παλιές, ζυγίζεις, υπολογίζεις και πάλι στα ίδια καταλήγεις. Μάταιες οι υποσχέσεις που δίνεις σε σένα, μα αυτές ξαναεμφανίζονται δειλά στο μυαλό σου, προσπαθώντας κάθε φορά να σου δώσουν ένα σκοπό, ένα νόημα για τη νέα χρονιά. Να μην το βάλεις κάτω, να μη σε νικήσει η τελειομανία σου! Γιατί δυστυχώς υπάρχει κι αυτή η πλευρά, που θες να τα κάνεις όλα τέλεια εδώ και τώρα και όταν βλέπεις ότι δεν μπορείς να το καταφέρεις, αφήνεσαι στην ηττοπάθειά σου.

Είναι στο χέρι σου, εφόσον σου δίνεται η δυνατότητα για μια ακόμα χρονιά που θα κυλήσει, να συνεχίσεις να προσπαθείς κι όλα όσα σου υποσχέθηκες ή έστω τα μισά να γίνουν αληθινά. Μαγικό ραβδάκι μπορεί να μην υπάρχει, αλλά πρέπει να υπάρχει θέληση για να προσπαθήσεις να δαμάσεις και να κυριεύσεις την πειθαρχία σου, να καταστείλεις την αναβλητικότητά σου και να πάει περίπατο η κάθε σου δικαιολογία για τέλειες ανέφικτες υποσχέσεις ολοκλήρωσης στόχων.

Αν αγαπάς τον εαυτό σου, δεν πρέπει να μένεις στις υποσχέσεις αλλά να προχωρήσεις και στις πράξεις. Κι η κάθε πράξη θα φανεί στη συμπεριφορά σου, στη κάθε σου ενέργεια ως προς τον τρόπο σκέψης της καθημερινότητάς σου. Να σταματήσεις να πληγώνεις τον εαυτό σου, να αυτομαστιγώνεσαι, γιατί με τον τρόπο σου ακυρώνεις εσένα κι όλη σου την ύπαρξη.

Όσα θα υποσχεθείς στον εαυτό σου για τη νέα χρονιά, είναι πάλι τα ίδια κι άλλα πολλά, μα αυτή τη φορά μία είναι η πιο σημαντική υπόσχεση που αξίζει να δώσεις σε σένα, να σε αγαπάς λίγο παραπάνω και να προσπαθήσεις τα ίδια λάθη να μην ξανακάνεις. Αυτό θα είναι ένα σημαντικό βήμα γιατί αν και κάθε αρχή είναι δύσκολη, παραμένει πάντα η αρχή το ήμισυ του παντός.

Joanna Sou


Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading