Δεν χρειάζεται να περιμένεις τον ήλιο στον ουρανό για να νιώσεις την ζεστασιά του και την ευτυχία. Ο ήλιος ξυπνάει και εντός μας, αν τον αφήσουμε βέβαια. Η ψυχολογία μας είναι υπεύθυνη αν ο ήλιος μπορεί να ανατείλει μέσα στην ψυχή μας. Όσο σκοτάδι κι αν μας περιβάλλει, ακόμα κι αν οι δυσκολίες μας πνίγουν, ακόμα κι αν έξω ο καιρός είναι βροχερός, από εμάς εξαρτάται αν θα αφήσουμε τον ήλιο να ζεστάνει το μέσα μας.

Άνοιξε τα μάτια σου και πριν ανοίξεις το παράθυρο δες τον ήλιο με τα μάτια της ψυχής, δες τις ηλιαχτίδες να τυλίγουν τις πληγές σου και αμέσως η διάθεση θα είναι ανεβασμένη, ό,τι καιρό κι αν κάνει έξω. Πρέπει να μάθουμε να κοιτάζουμε πού και πού μέσα μας, όχι μόνο την εξωτερική εμφάνιση, γιατί αν ακτινοβολεί η ψυχή γίνεται ακόμα πιο ωραίο το εξωτερικό μας περίβλημα. Η ομορφιά της ψυχής αγκαλιάζει το σώμα και αμέσως εκπέμπει μια λάμψη που όμοιά της δεν υπάρχει.

Μην μένεις για πολύ καιρό στα σκοτάδια, μην τα αφήνεις να σε καταπιούν, άσε το φως να μπει έστω από μια χαραμάδα. Ακόμα και μια σπίθα φωτός μπορεί να αφήσει τον ήλιο να μπει και να δώσει πνοή στην απελπισία, στον πόνο και σε ό,τι σε βασανίζει. Ο ήλιος ανατέλλει και όλα παίρνουν ζωή, το χαμόγελο γίνεται λαμπερό και η ψυχή παίρνει ανάσα για να αντέχει ό,τι άσχημο βρεθεί μπροστά.

Ήλιος στην καρδιά, υγεια στην ψυχή.
Ήλιος στον ουρανό, αγκαλιάζει το κορμί.
Μέσα στα πιο βαθιά σκοτάδια ο ήλιος μέσα μου, μου έδινε την ελπίδα ότι θα ανοίγω κάθε μέρα και θα είμαι ευγνώμων που μπορώ να τον δω ξανά για άλλη μια φορά. Αυτό είναι ευτυχία, να ανοίγεις τα μάτια σου και να χαμογελάς με οποία καιρική συνθήκη κι αν επικρατεί έξω στην φύση.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Συντάκτης

  • Άνδρεα Αρβανιτίδου

    Ερωτευμένη με την γραφή. Από μικρή έγραφα στίχους, η ζωή με πήγε σε άλλα μονοπάτια και έτσι άφησα το όνειρο. Η ασθένεια όπλισε την πένα μου και μου θύμισε την μεγάλη μου αγάπη την συγγραφή. Τώρα είμαι αρθρογράφος ψυχής και συγγραφέας , έχω εκδώσει το πρώτο μου βιβλίο και συνεχίζω. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για τα όνειρα . Όλα είναι δυνατά. Μεγαλωμένη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα γράφω για να μεταφέρω τον κόσμο στο δικό μου όμορφο ταξίδι

    View all posts

OTHER POSTS

Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from Made for Writing Lovers

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Made for Writing Lovers

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading