Πόσες φορές μπερδεύτηκαν οι ενθουσιασμοί με αγάπες ψεύτικες… Το έντονο πάθος που σε παρασύρει και το βαφτίζεις αμέσως “έρωτα”.
Λένε ότι ο έρωτας συνδέεται με το πάθος, το λάθος όμως είναι στον ενθουσιασμό της πρώτης στιγμής. Ο ενθουσιασμός κρατάει για λίγο καιρό, αλλά συνέχεια το μπερδεύουμε με την αγάπη. Ο ενθουσιασμός μεταμορφώνεται εύκολα σε έρωτα και σε τυλίγει, πιστεύεις ότι ζεις το απόλυτο. Το λάθος γίνεται πάθος που σε κατακλύζει και σε ζαλίζει. Σαν το κόκκινο γλυκό κρασί σε μεθάει, παραλύει την λογική και μεγεθύνει το συναίσθημα. Ενθουσιασμός και έρωτας βαδίζουν στον γκρεμό, όμοιοι μπροστά στην αγάπη, μα στην λογική γίνονται διαφορετικοί.

Πόσοι ενθουσιασμοί έγιναν συμβιβασμοί και καταδίκασαν ζωές χωρίς πραγματική ευτυχία… Ενθουσιασμοί που ντύθηκαν “έρωτας” για να σε καταδικάσουν σε αιώνια δυστυχία, δεν σου έδωσαν την δυνατότητα να δεις ότι αξίζεις κι εσύ μια αγάπη απόλυτη και δυνατή. Αν συμβιβαστείς με έναν ενθουσιασμό, δεν μπορείς να δεις τον αληθινό έρωτα, ακόμα κι αν περάσει από δίπλα σου. Και αν δεν αγαπήσεις αληθινά, δεν θα καταλάβεις ότι τόσα χρόνια ζούσες μέσα στην πλάνη του ενθουσιασμού, μέσα σε αγάπες που δεν άξιζαν ούτε μια ώρα από την ζωή σου.

Αγάπες ψεύτικες γέννησε ο ενθουσιασμός και ρήμαξε ζωές που ήθελαν να αγαπηθούν. Η αγάπη δεν είναι λάθος, είναι δώρο Θεού, δώρο ζωής. Το πάθος όμως μπορεί να σε οδηγήσει σε τραγικά λάθη, μπορεί να σε κάνει να χάσεις τα λογικά σου. Το πάθος σκέτο, μόνο του, έχει πάρει ζωές στο λαιμό του, βαφτίζει τον φόνο – έγκλημα πάθους και έγκλημα μεγάλης αγάπης.
Η αγάπη μόνο καλό δίνει, φωτίζει σκοτεινές ψυχές, γιατρεύει πληγές και ασθένειες που κανένα φάρμακο δεν φτάνει.
Η αγάπη δεν είναι λάθος, απλά εμείς οι άνθρωποι την μπερδεύουμε με τον έρωτα της μια βραδιάς.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Συντάκτης

  • Άνδρεα Αρβανιτίδου

    Ερωτευμένη με την γραφή. Από μικρή έγραφα στίχους, η ζωή με πήγε σε άλλα μονοπάτια και έτσι άφησα το όνειρο. Η ασθένεια όπλισε την πένα μου και μου θύμισε την μεγάλη μου αγάπη την συγγραφή. Τώρα είμαι αρθρογράφος ψυχής και συγγραφέας , έχω εκδώσει το πρώτο μου βιβλίο και συνεχίζω. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για τα όνειρα . Όλα είναι δυνατά. Μεγαλωμένη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα γράφω για να μεταφέρω τον κόσμο στο δικό μου όμορφο ταξίδι

    View all posts

OTHER POSTS

Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading