Γίνεσαι πολλές φορές θεατής της ίδια σου της ζωής, αισθάνεσαι σαν να παρακολουθείς μια ταινία ή σαν να βλέπεις έναν εφιάλτη, όλο θέλεις να ξυπνήσεις, μα τίποτα δεν γίνεται.
Όλα ξεθωριάζουν όταν σταματάς να ζεις, γκριζάρουν τα χρώματα σαν τις παλιές φωτογραφίες που έχουν κιτρινίσει από την πολυκαιρία. Έτσι οι στιγμές που κοιτάς από το παρόν στο παρελθόν. Στο συρτάρι φωτογραφίες να σου θυμίζουν ότι έζησες κάποτε με χαμόγελο που το ένιωθες. Στιγμές που απολάμβανες, τώρα ξεθώριασαν, σαν την φωτογραφία από την παιδική μου ηλικία ή σαν την ασπρόμαυρη φωτογραφία από το γάμο των γονέων μου πριν σαράντα χρόνια.

Υπάρχουν πολλές ξεθωριασμένες φωτογραφίες που δεν χάνουν το συναίσθημα που είχαν όταν τραβήχτηκαν. Ακόμα και σε αυτές που πλέον έχουν θολώσει την εικόνα, το συναίσθημα πάντα μένει ζωντανό, η ανάμνηση από την συγκεκριμένη στιγμή χτυπάει μέσα σου σαν να ήταν χθες. Τίποτα δεν ξεθωριάζει το χθες που έζησες, ούτε το χαρτί το παλαιωμένο, ούτε η φωτογραφία που υφίσταται φθορές. Οι αναμνήσεις είναι ζωντανές μέσα στο βάθος της ψυχής σου και όταν τις φέρνεις μπροστά στην επιφάνεια ζωντανεύουν σαν τα χρώματα να γίνονται μεμιάς έντονα, σαν να το έζησες στο τώρα.

Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Συντάκτης

  • Άνδρεα Αρβανιτίδου

    Ερωτευμένη με την γραφή. Από μικρή έγραφα στίχους, η ζωή με πήγε σε άλλα μονοπάτια και έτσι άφησα το όνειρο. Η ασθένεια όπλισε την πένα μου και μου θύμισε την μεγάλη μου αγάπη την συγγραφή. Τώρα είμαι αρθρογράφος ψυχής και συγγραφέας , έχω εκδώσει το πρώτο μου βιβλίο και συνεχίζω. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για τα όνειρα . Όλα είναι δυνατά. Μεγαλωμένη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα γράφω για να μεταφέρω τον κόσμο στο δικό μου όμορφο ταξίδι

    View all posts

OTHER POSTS

Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading