Ήρθες. Κι εγώ ούτως ή άλλως δε σε περίμενα. Δε λέω… ήταν όμορφα, μα κάτι μου έλεγε πως θα ήσουν ένας κομήτης. Άτιμο ένστικτο… μια φορά να έπεφτες έξω! Το ότι το ήξερα βέβαια πως σύντομα θα έπρεπε να υπάρξω ξανά χωρίς εσένα, δεν έκανε το μαχαίρι να πονέσει λιγότερο όταν μπήκε στα σωθικά μου. Το πώς τα κατάφερα… δικό μου θέμα. Σημασία έχει ότι ζούσα χωρίς εσένα, αλλά με σένα, επειδή σε είχα μέσα μου κι από ‘κει δε μπορούσε να σε πάρει κανείς. Το έργο αυτό ξαναπαίχτηκε πολύ αργότερα κι εγώ δε δείλιασα να είμαι η πρωταγωνίστρια για ακόμη μια φορά. Μαζοχισμός; Τρέλα; Απωθημένο; Πραγματική αγάπη; Δε θα απαντήσω με σιγουριά, συνεπώς δε θα το επιχειρήσω καν. Ένα μετράει περισσότερο, ότι είχα ξαναζήσει χωρίς εσένα και θα το ξαναέκανα αν έπρεπε.

Ούτε για το τίμημα δε θα κάνω λόγο, γιατί είναι κάτι που δε με απασχόλησε πότε στη ζωή μου, καλώς ή κακώς. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το ένστικτο άλλαξε βιολί τούτη τη φορά κι έτσι ένιωσα ότι θα ρωτήσω τα δικά μου “θέλω” αυτή τη φορά, έτσι για αλλαγή. Ω θεέ μου… πόση δύναμη μου έδωσε τελικά το ότι μπορώ να ζω με εσένα χωρίς εσένα! Στο ενδιάμεσο ωστόσο, οφείλω να ομολογήσω ότι κάνω ό,τι μπορώ για να σιγουρέψω το να μην μπορείς εσύ χωρίς εμένα.

Και ξέρεις τι άλλο κατάλαβα; Ποτέ δε μπορούσες στ’ αλήθεια, μα είναι ok που έκανες το πείραμά σου. Ας απολαύσουμε το ταξίδι λοιπόν και όχι, δεν εύχομαι να χρειαστεί να επιβιώσω πάλι χωρίς εσένα κι ας μπορώ. Όχι, δε μου φτάνει να σε κουβαλάω στα σπλάχνα μου μόνο, γιατί ακόμη κι αν δε μπορείς να με πληγώσεις εσύ, μπορεί πλέον ο χρόνος! Συν ότι δε θέλω να μετανιώσω για το δρόμο που διάλεξα κι αυτό σίγουρα είναι κάτι με το οποίο θα έχω πρόβλημα να ζήσω.

Θώμη Μπαλτσαβιά

Συντάκτης

  • Θώμη Μπαλτσαβιά

    Είμαι η Θώμη, αγαπώ τους ανθρώπους και λατρεύω να γράφω καταθέτοντας την ψυχή μου… κι αν αυτό συγκινεί είμαι ευτυχής… κι αν μπορώ να βοηθώ έτσι… είμαι πιο ευτυχής!

    View all posts

OTHER POSTS

Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from The Women

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading