Υλικά
1 κιλό μοσχάρι μαλακό (σπάλα – ποντίκι) κομμένο σε μέτριου μεγέθους κομμάτια
ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
3-4 ντομάτες ψιλοτριμμένες ή 1 κουτί ντομάτες κονκασέ
αλάτι-πιπέρι
2 φύλλα δάφνη
1 ξυλαράκι κανέλα
μερικά κομματάκια μπαχάρι
μακαρόνια κατά προτίμηση νούμερο 6
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
κεφαλοτύρι τριμμένο για το τέλος

 

Εκτέλεση
Πλένουμε το μοσχάρι και το αφήνουμε να στραγγίσει ώστε να μην έχει καθόλου νερά. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε το μοσχάρι και το τσιγαρίζουμε ώστε να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το κονιάκ αφού έχουμε αφήσει λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο να δώσουν κι αυτά το άρωμά τους στο κρέας.

Αφού εξατμιστεί το κονιάκ, ρίχνουμε ανακατεύοντας γρήγορα την κουταλιά πελτέ ντομάτας, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, το στικ κανέλας και το μπαχάρι. Προσθέτουμε νερό (να σκεπαστεί το κρέας ώστε στον ίδιο ζωμό να βράσουμε και τα μακαρόνια στο τέλος), ανακατεύουμε ελαφρά και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1,5 περίπου ώρα, κοιτάζοντας πάντα μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο ακόμη νερό.

Αφού βράσει το κρέας, το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και στο ζωμό που έχει μείνει, ρίχνουμε τα μακαρόνια για να βράσουν (φροντίζουμε ο ζωμός να είναι τόσος όσος χρειάζεται για να βράσουν τα μακαρόνια, δηλαδή αν χρειάζεται λίγο νερό προσθέτουμε ή αν είναι πολύς ο ζωμός αφαιρούμε λίγο).

Αφού βράσουμε τα μακαρόνια μας, λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό μας, τοποθετούμε και το μοσχάρι στην κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε απαλά ώστε το μοσχάρι να απλώσει, αλλά να μη σκορπίσει.

Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι (αν θέλουμε).

** Τα μακαρόνια μπορείτε να τα βράσετε και ξεχωριστά και να προσθέσετε στο τέλος το κρέας και τη σάλτσα του σε κάθε πιάτο, αλλά βράζοντάς τα στο ζωμό και στη σάλτσα του κρέατος, η γεύση απογειώνεται…

Της Χριστίνας Κέμου

https://xristinacook.wordpress.com/

Instagram : xristina.kemou

Συντάκτης

  • TheWomen

    Γυναίκα…Σύζυγος, εργαζόμενη, μητέρα, νοικοκυρά, ερωμένη… 1000 ρόλοι να χωρέσουν ασφυκτικά σε ένα έρμο 24ώρο! Μαζί θα γελάσουμε, θα κλάψουμε, θα προβληματιστούμε, θα συζητήσουμε με & για όλα όσα απασχολούν τη σημερινή γυναίκα!

    View all posts

OTHER POSTS

Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from Made for Writing Lovers

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Made for Writing Lovers

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading