Ο Σταύρος είναι ο μοναχογιός μου! Τον μεγάλωσα μόνη μου, μιας και ο πατέρας του πέθανε όταν ο Σταύρος, ήταν μόλις 3 χρονών. Πέρασα πολλές δυσκολίες αλλά τελικά τα καταφέραμε! Είναι ένα πολύ καλόψυχο και ευγενικό παιδί και ειλικρινά καμαρώνω που είμαι μάνα του! Είναι ολόκληρη η ζωή μου! Αλλά κι αυτός… δεν μπορώ να πω, μ’ αγαπάει και με φροντίζει… Ποτέ δεν είχαμε διαμάχες με το γιο μου! Με την γυναίκα του την Ευγενία, μπορώ να πω πως είχαμε καλές σχέσεις. Την συμπαθούσα αρκετά. Ήταν συνεσταλμένη κοπέλα, χαμηλών τόνων και ευγενική.

Όταν μου ανακοίνωσαν ότι είναι έγκυος πέταξα απ’ τη χαρά μου! Θα γινόμουν γιαγιά!!!”Γιαγιά”!!! Τι ωραία ακουγόταν! Η γιαγιά Πασχαλιά! Θα το πηγαίνω βόλτα με το καρότσι στο πάρκο! Θα το ταχταρίζω! Θα του φτιάχνω τα καλύτερα γλυκά! “Η μικρή Πασχαλίτσα μας” αναφώνησα όταν μου ανακοίνωσαν πως είναι κορίτσι! “Ας γεννηθεί πρώτα και βλέπουμε” σχεδόν ψιθύρισε ο Σταύρος. Με προβλημάτισε αυτό που είπε ο γιος μου… δηλαδή… δεν θα του έδιναν το όνομά μου;

Δεν μπορούσα να ησυχάσω! Μίλησα με τον Σταύρο. Δεν της αρέσει το όνομά μου της κυρίας! Δικαιολογίες!!! Θέλει να βγάλει το όνομα της μάνας της! Το σπίτι που τους έγραψα μια χαρά της άρεσε! Αλλά κι ο γιος μου καλός μπουνταλάς! Ότι θέλει τον κάνει! Στο βρακί της τον έβαλε! Μέχρι και όνομα του άλλαξε! Ρούλης; Άκου εκεί, ο γιος ο δικός μου Ρούλης! Αν ζούσε ο πατέρας του τώρα…

Έχω ταραχτεί τόσο πολύ μ’ αυτήν την ιστορία, που έχει κλονιστεί η υγεία μου! Με πιάνουν ταχυκαρδίες, μου ανεβαίνει η πίεση, μέχρι που λιποθύμησα τις προάλλες! Τόλμησε ο γιος μου να μου προτείνει να δώσουμε και τα δύο ονόματα στο παιδί! Πασχαλιά – Στέλλα! “Έτσι κι αλλιώς, όπως θες θα τη φωνάζουμε μετά! Ας της κάνουμε το χατήρι τώρα!” μου είπε ο Σταύρος. Τα ξέρω όμως αυτά τα τερτίπια. Θα βάλουν το όνομά μου ίσα για να φύγουν από την υποχρέωση και μετά μόνο Στέλλα θα το φωνάζει αυτή.

Μεγάλωσα το γιο μου μόνη μου, με τόσες θυσίες και δεν δικαιούμαι ούτε το όνομά μου να ακούσω; Αυτό δεν πρόκειται να το δεχτώ με τίποτα!!!

Συντάχθηκε από Χρύσα - Κική

read more : Το όνομα – Η μαμά (2) , Το όνομα – Ο μπαμπάς (3)

OTHER POSTS

Create a website or blog at WordPress.com

Discover more from Made for Writing Lovers

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Discover more from Made for Writing Lovers

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading