,

Η αγάπη δεν είναι λάθος, το σκέτο πάθος ίσως σε μπερδεύει…

Πόσες φορές μπερδεύτηκαν οι ενθουσιασμοί με αγάπες ψεύτικες… Το έντονο πάθος που σε παρασύρει και το βαφτίζεις αμέσως “έρωτα”.
Λένε ότι ο έρωτας συνδέεται με το πάθος, το λάθος όμως είναι στον ενθουσιασμό της πρώτης στιγμής. Ο ενθουσιασμός κρατάει για λίγο καιρό, αλλά συνέχεια το μπερδεύουμε με την αγάπη. Ο ενθουσιασμός μεταμορφώνεται εύκολα σε έρωτα και σε τυλίγει, πιστεύεις ότι ζεις το απόλυτο. Το λάθος γίνεται πάθος που σε κατακλύζει και σε ζαλίζει. Σαν το κόκκινο γλυκό κρασί σε μεθάει, παραλύει την λογική και μεγεθύνει το συναίσθημα. Ενθουσιασμός και έρωτας βαδίζουν στον γκρεμό, όμοιοι μπροστά στην αγάπη, μα στην λογική γίνονται διαφορετικοί.


Πόσοι ενθουσιασμοί έγιναν συμβιβασμοί και καταδίκασαν ζωές χωρίς πραγματική ευτυχία… Ενθουσιασμοί που ντύθηκαν “έρωτας” για να σε καταδικάσουν σε αιώνια δυστυχία, δεν σου έδωσαν την δυνατότητα να δεις ότι αξίζεις κι εσύ μια αγάπη απόλυτη και δυνατή. Αν συμβιβαστείς με έναν ενθουσιασμό, δεν μπορείς να δεις τον αληθινό έρωτα, ακόμα κι αν περάσει από δίπλα σου. Και αν δεν αγαπήσεις αληθινά, δεν θα καταλάβεις ότι τόσα χρόνια ζούσες μέσα στην πλάνη του ενθουσιασμού, μέσα σε αγάπες που δεν άξιζαν ούτε μια ώρα από την ζωή σου.

Αγάπες ψεύτικες γέννησε ο ενθουσιασμός και ρήμαξε ζωές που ήθελαν να αγαπηθούν. Η αγάπη δεν είναι λάθος, είναι δώρο Θεού, δώρο ζωής. Το πάθος όμως μπορεί να σε οδηγήσει σε τραγικά λάθη, μπορεί να σε κάνει να χάσεις τα λογικά σου. Το πάθος σκέτο, μόνο του, έχει πάρει ζωές στο λαιμό του, βαφτίζει τον φόνο – έγκλημα πάθους και έγκλημα μεγάλης αγάπης.
Η αγάπη μόνο καλό δίνει, φωτίζει σκοτεινές ψυχές, γιατρεύει πληγές και ασθένειες που κανένα φάρμακο δεν φτάνει.
Η αγάπη δεν είναι λάθος, απλά εμείς οι άνθρωποι την μπερδεύουμε με τον έρωτα της μια βραδιάς.


Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com