,

Πρόσεχε τι ανέχεσαι…

Δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο να καταλάβεις το πώς αισθάνεται κάποιος για εσένα. Αυτό φαίνεται, από το ενδιαφέρον του. Από το χρόνο και το χώρο που σου δίνει. Από τον τρόπο που προσπαθεί να επιλύσει τα μεταξύ σας προβλήματα. Σε ακούει με κατανόηση, ακόμη κι αν δε συμφωνεί με την οπτική σου και πάντοτε ψάχνει μια νέα διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων. Ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα, θα είναι εκεί τη δύσκολη στιγμή να σου αποδείξει πως μπορείτε να χτίσετε λιθαράκι λιθαράκι τη δίκη σας σχέση, βασισμένη στην ειλικρίνεια και στο σεβασμό. Δε θα σε γεμίζει με δεύτερες σκέψεις και αμφιβολίες. Αυτές είναι για τους δειλούς και για εκείνους που δεν έχουν ακόμη φτάσει στον «πυρήνα» του δικού τους ψυχισμού.


Ο άνθρωπος αυτός θα σου δώσει ό,τι έχει μέσα του.
Αγάπη; Αγάπη θα πάρεις.
Αμφιβολία; Αμφιβολία θα λάβεις.
Τοξικότητα; Προβλήματα θα πάρεις.
Όλα απαιτούν και την ανάλογη προσπάθεια, μα είναι στο χέρι του αν θα επιλέξει να προσπαθήσει για εσένα. Τα λόγια είναι πολύ όμορφα, μα διακοσμητικά. Είναι ικανά μόνο να «στολίζουν» τις υποσχέσεις. Οι πράξεις είναι η υπέρτατη μορφή αγάπης και αλλαγής. Αλλαγή όχι απαραίτητα με την έννοια του να τροποποιήσω και να αλλάξω τη χαρακτηροδομή του άλλου προσώπου. Όχι. Δε θέλουμε μεταποιήσεις, θέλουμε τον άλλον άνθρωπο όπως πραγματικά είναι.

Γι’ αυτό μην εμμένεις σε καταστάσεις περιπλοκές και τοξικές. Μην αφήνεις να κατασπαράζεται και το τελευταίο κομματάκι ανθρωπιάς μέσα σου. Κάποιοι δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε αυτό το σημείο αυτογνωσίας και αυτοσεβασμού ώστε να μπορέσουν να φωτίσουν και το δικό σου. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και επένδυση.
Κάπου διάβασα ότι για να θεραπεύσεις την ψυχή σου πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος με τους «δαίμονες» που ζουν στο μυαλό σου. Μην αναλώνεσαι σε αντιφατικά μηνύματα και μην προσπαθείς να βρεις μια εξήγηση, συμβατή με αυτή που επιθυμείς. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ματαιωθείς περισσότερο με τις προσδοκίες σου.


Αυτός που θέλει να είναι μαζί σου, δε θα σε αφήσει να αναρωτιέσαι για τίποτα κι ούτε με τέτοια ευτελή τερτίπια.
Δε θα σε αφήνει να ξημεροβραδιάζεσαι, αναρωτώμενος «Τι θέλει να πει τώρα…;».
Όχι, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Άφησέ τα όλα στην άκρη και κοίταξε να επουλώσεις την τραυματισμένη σου ψυχή, να τη θωρακίσεις, ώστε να μπορέσεις να ξεκινήσεις από την αρχή, απαλλαγμένος από τα λάθη του παρελθόντος. Να μπορέσεις μέσα από εκείνες τις καταστάσεις να χτίσεις έναν καινούργιο εαυτό, σοφότερο και πιο συνειδητοποιημένο.

Ξέρω, δεν είναι εύκολο αυτό το ταξίδι.
Και θα πονέσεις, θα κλάψεις, θα τσακιστείς. Κάποιες φορές δε θα αναγνωρίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Μα πρέπει να προσπαθήσεις.
Το οφείλεις πάνω από όλα σε εσένα!

Αικατερίνη Χριστοδούλου

https://oneirwnpenes.blogspot.com/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: