,

Να φεύγεις πρώτη

Οτιδήποτε καινούργιο αρχίζει, έχει την αίσθηση του ωραίου, ακριβώς γιατί το νέο πάντα φέρνει έναν ενθουσιασμό και μια αισιοδοξία. Σε γεμίζει χαρά, γιατί παρόλο που δεν ξέρεις τι σε περιμένει, για κάποιο λόγο σε κυριεύει η θετικότητα του ‘όλα θα πάνε καλά’ και του ‘αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά και καλύτερα’. Θέλουμε πολύ να το πιστέψουμε. Το έχουμε ανάγκη. Είναι ο μόνος τρόπος να πείσουμε τον εαυτό μας να προχωρήσει και να κάνει το βήμα.


Με αυτό το κίνητρο ελπίδας, λοιπόν, πορευόμαστε. Και για λίγο καιρό όλα όντως είναι ρόδινα. Ίσως επειδή κι εμείς αυτό θέλουμε να δούμε και παραβλέπουμε όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να μην είναι και τόσο καλά. Μα όσο βολευόμαστε σε μια κατάσταση, τόσο μειώνεται σιγά σιγά και ο αρχικός ενθουσιασμός. Αρχίζουμε να μπαίνουμε σε μια ρουτίνα όπου ξεφυτρώνουν πράγματα που μας ενοχλούν εν τέλει. Είτε είναι κάτι που θα μας πουν, μια συμπεριφορά που δε θα μας αρέσει, ή απλά κάτι που δεν γίνεται. Γιατί σε όλους μας αρέσει να μας εκτιμούν και να μας το δείχνουν. Να αναγνωρίζονται τα όσα κάνουμε σε μια δουλειά, σε μια σχέση, σε οτιδήποτε γενικότερα. Είναι όμορφο να ξέρεις πως η απουσία σου καταλογίζεται, πως σε ψάχνουν όταν λείπεις, πως ανησυχούν για σένα, αλλά συνάμα πως σε υπολογίζουν όταν είσαι εκεί και βλέπουν την αξία που προσδίδεις.

Όταν αυτά πάψουν να υπάρχουν – σε οποιαδήποτε εργασιακή ή προσωπική σχέση – αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν υπάρχει λόγος που ταλαιπωρείσαι τόσο, που αφιερώνεις χρόνο και ενέργεια σε κάτι που δε σου προσφέρει πλέον αυτά που προσδοκούσες και που δε σου αναπληρώνει τον αρχικό ενθουσιασμό. Η περίοδος χάριτος κάθε σχέσης κρατάει λίγο, μα είναι στη καθημερινότητα που φαίνεται τι πραγματικά αξίζει και πόσο σε γεμίζει (ή όχι).
Όταν φτάσεις να το σκέφτεσαι πολύ, καλύτερα να φεύγεις. Πριν φτάσει το ίδιο σου το σώμα να στο ζητάει γιατί δεν αντέχει άλλο.


Μαρία-Χριστίνα Δουλάμη 

*https://mcswhispers.wordpress.com/

*Instagram: @words_or_whispers

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: