,

Σου είπα σ’ αγαπώ μέσα από την σιωπή

Τα λόγια πολλές φορές κρύβουν παγίδες, λέγονται εύκολα και υπόσχονται πολλά. Συνήθως τα λόγια δεν πηγαίνουν παρέα με τις πράξεις. Όσα το στόμα λέει γρήγορα, η καρδιά τα λησμονάει. Με λόγια πολλοί χτίζουν σχέσεις χωρίς γερά θεμέλια.
Ακόμα και τα σ’ αγαπώ λέγονται πλέον τόσο εύκολα, σαν να έχασε το νόημα αυτή η λέξη. Το σ’ αγαπώ που είναι λέξη ιερή, χρησιμοποιείται σαν να λες καλημέρα σε έναν άγνωστο.


Το δικό μου σ’ αγαπώ, ήταν βγαλμένο με συναίσθημα και βουτηγμένο στην σιωπή. Έκανε τόσο θόρυβο αυτό το σ’ αγαπώ, που ανατρίχιασε ολόκληρη η ψυχή και δεν χρειάστηκε να μιλήσει κανείς.
Ένα σ’ αγαπώ μέσα στην σιωπή, μόνο στα μάτια σε κοίταξα και ήξερες την δική μου αλήθεια. Αγαπώ σημαίνει σιωπώ, αγαπώ σημαίνει νιώθω, αγγίζω, βλέπω στο βλέμμα όσα το στόμα δεν μπορεί να πει.

Μια αγάπη που ξέρει να κάνει θόρυβο σε όλο μου το είναι χωρίς πολλές φανφάρες, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ένα σ’ αγαπώ μέσα στην σιωπή έχει το βάρος του χρυσαφιού και πιο πάνω.
Η σιωπή μου ταίριαξε σε εμένα και έμεινα μοναχή χωρίς τα δύο σου χέρια, μέσα στην δική μου σιωπή ζω, λέω σ’ αγαπώ κοιτώντας ψηλά χωρίς να πω λέξη.


Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: