, ,

Πόσες νύχτες δαπανήθηκαν στις πληγές που προκλήθηκαν…


Πόσο θέλουν να μας τρελάνουν, όταν συστάσεις της ζωής που δε λένε να μη σε βγάλουν απ’ τα ρούχα σου δε θα πω, αλλά είναι σ’ εκείνη τη θέση που τα θέλω και τα πρέπει μας δε λένε να κάνουν πίσω και αυτόματα δηλώνουν και διαδηλώνουν τα τρωτά και άτρωτά μας σημεία. Καταστάσεις που εγείρεται η όσφρηση συνθηκών, που διεξάγουν απολίτιστους τρόπους επικοινωνίας τόσο, όσο και άγουν συμπεριφορές ακατάλληλες, προς το ποιόν και τον χαρακτήρα του ατόμου. Στεγάζονται σκέψεις και επισκέψεις του νου, σε διαδικαστικά μερίδια ευθύνης μεν, αλλά τέτοιας που είναι η βαρύτητα, ώστε η θέληση και η ατόφια επικοινωνία, να βλάπτεται απ’ την ανασφαλή απαίτηση του άλλου, για επίρριψη ευθύνης και μόνο γι’ αυτήν.


Πόσο θέλουν να μας τρελάνουν, όταν βλέπουμε ξεκάθαρα να παραποιούν την αλήθεια, να κομματιάζουν τις ψυχές μας κι ένα παραπάνω να συνθλίβουν τα τεταρτημόρια του εγκεφάλου εκείνου, που δε δύναται να αποστασιοποιηθεί απ’ την κακοποίηση που λαμβάνει. Πόσες νύχτες δεν δαπανήθηκαν στον προϋπολογισμό της ψυχής μας και στην καταναλωτική δράση του εαυτού μας και των πληγών που προκλήθηκαν, ώστε να νιώσουμε και να ανανεώσουμε συμβάσεις και προδιαγεγραμμένες εκτίσεις ποινών των θέλω μας, στα κρεματόρια των θέλω τους!

Στρίβουν το μαχαίρι μέσα μας, χωρίς να είναι μάλλον σε θέση να διεκδικούν τη στάση ζωής τους, χωρίς ντροπή και φιλότιμο, τσίπα και μπέσα, για να αντέξει η ψυχή μας στα καταγώγια των χαμαιτυπείων των σαθρών υποστάσεων και διαστάσεων του είναι τους. Καταγωγές αριστοκρατικές, τα θέλω μας και τα πρέπει μας, εν διαστάσει με τα υφιστάμενα προηγμένα θέλγητρα της δικής μας αντιπροσώπευσης, από τα κείμενα και τα γραμμένα κιτάπια της ζωής μας, ώστε οι τύποι, τα ανδροειδή εκείνα τυπάκια, που στο όνομα του υπέρ εγώ τους, σκοτώνουν συνειδήσεις και αλλοιώνουν τα δικά τους καλά στοιχεία, ώστε μεταλλαγμένοι να είναι οι πιο έκδηλοι και ολοφάνεροι εχθροί του δικού μας εγώ, καθαρά και μόνο, προς αποφυγή και λύτρωση από αυτούς.


Πόσο θέλουν άραγε να μας τρελάνουν, με το να στέκονται δίπλα μας τάχα, αλλά επίμονα και εύστοχα να σκάβουν τους λάκκους μας, μα απ’ ότι λέει η ιστορία της ζωής, οι ίδιοι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν εκεί μέσα και εμείς απλά θα εξιστορούμε την μισανθρωπία τους και τους εξευτελιστικούς τόνους της κλίμακας, εκείνης της απανθρωπιάς τους.

Άννα Ζανιδάκη

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: