,

Ε ναι ρε φίλε, κλαίω! Κλαίω πολύ… κλαίω εύκολα κι αν σ’ αρέσει!

Ποιος σου είπε ρε φίλε ότι επειδή κλαίω – ναι, κλαίω πολύ και με όλα και συχνά- δεν είμαι δυνατή; Αναίσθητη δεν είμαι και υπάρχει τεράστια διαφορά. Ποιος σου έμαθε εσένα ότι το να κλαις αποτελεί γκρίνια ή ανεπάρκεια διαχείρισης; Από πού το συμπέρασμα ότι δεν έχω αντοχές, επειδή τα μάτια μου κι η ψυχή μου πλημμυρίζουν εύκολα; Πάρ’ το αλλιώς φίλε, γιατί είσαι γελασμένος και θα εκπλαγείς. Έχω μεγάλη δύναμη μαζί με ευαισθησία… ναι, το μπορώ και δεν θα το άλλαζα κιόλας! Αντέχω όσο δε φαντάζεσαι, αρκεί να το επιλέξω και βρίσκω τρόπο και δρόμο να χειρίζομαι τα πάντα.


Αν κλαίω, είναι γιατί είμαι αληθινή. Κλαίει άπειρες φορές το παιδί μέσα μου κι όχι εγώ. Κλαίει το παράπονο ή η αδικία, γιατί ζητάνε τα σωθικά να ξαλαφρώσουν. Κλαίω επειδή όλα τα ζω στο max, με αγγίζει το καθετί και με αφορούν ουσιαστικά. Λυπάμαι που όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνεις… πόσο κρίμα να δίνεις λάθος ερμηνεία στο πιο φυσιολογικό κι ανθρώπινο γεγονός, που στο φινάλε είναι και δικαίωμα, αλλά και ορμέμφυτο. Άκου και κάτι ακόμη φίλε, δε κλαίω για να εμπνεύσω τον οίκτο, ούτε στρατηγικά ώστε να πετύχω κάτι. Δεν κλαίω για να εκβιάσω στοργή ή τρυφερότητα, με απώτερο σκοπό την παρηγοριά. Σίγουρα δεν κλαίω για να πάρω με τέτοιο τρόπο συναισθήματα αγάπης.

Θα ρωτήσεις ίσως εύλογα τι προσδοκώ εντέλει από σένα τούτες τις στιγμές. Περιμένω μια σιωπή που θα είναι ιδανική για να εμπεδώσω ότι αν μη τι άλλο με σέβεσαι και με δέχεσαι όπως είμαι. Περιμένω μια ανοιχτή αγκαλιά καταφύγιο κι ίσως ένα χαμόγελο απλό με ένα χάδι στα μαλλιά. Περιμένω απλά ένα βλέμμα ζεστό να γίνει η θάλασσα που θα πάρει μακριά τα δάκρυά μου. Περιμένω μόνο να είσαι δίπλα μου κι αυτό είναι αρκετό. Αν δεν το ‘χεις, λυπάμαι, μα για σου χαρίσω το γέλιο μου, οφείλεις να είσαι ok με το δάκρυ μου. Και στην τελική ρε φίλε, αν είσαι μάγκας, κάνε ό,τι χρειάζεται για να μην κλάψω ποτέ ξανά!


Θώμη Μπαλτσαβιά


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com