,

Σε λάτρεψε η καρδιά μου, σε μίσησε το μυαλό μου

Πάντα έλεγα ότι είσαι η καταστροφή μου. Η καρδιά μου σε γνώρισε και σε αγάπησε και η ψυχή μου σε φυλάκισε σε μια γωνιά. Όσο κι αν η λογική μου έλεγε να φύγω μακριά, η καρδιά έσβηνε την φωνή της λογικής, δεν την άφηνε να φτάσει στην ψυχή. Ζούσα μόνο με το συναίσθημα. Υπάρχει κάποιος που αγαπάει με την λογική; Λογική και συναίσθημα, άσπονδοι εχθροί.


Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο πιο πολύ σε λάτρευα, τα μάτια σου με είχαν μαγέψει και η λογική πήγε περίπατο. Την έσβησα την λογική για σένα και μόνο, δεν χωράει η λογική στον απόλυτο έρωτα. Η λογική είναι ψυχρή κι εγώ αυτό που ένιωθα με έκαιγε, φωτιά έγινε. Ένας έρωτας που κυρίευσε κάθε κύτταρο του κορμιού μου και σε ζητούσε κάθε δευτερόλεπτο. Όσο κι αν η λογική φώναζε φύγε μακριά θα πληγωθείς, τόσο δεν άκουγα. Ακόμα κι αν ο πόνος με επισκεπτόταν κάθε φορά όλο και πιο πολύ, δεν ήθελα να δίνω σημασία στο μυαλό, το απομόνωσα, έδωσα στην καρδιά την πρώτη θέση, μόνο αυτή αποφάσιζε πλέον.

Με παρέσυρε αυτός ο έρωτας στην κόλαση και όσο καιγόμουν, τόσο πιο πολύ ζωντανή ένιωθα. Με την καρδιά αισθανόμουν ζεστασιά, ενώ η λογική μου πάγωνε σώμα και ψυχή. Την έδιωχνα όταν προσπαθούσε να κυριέψει ξανά το μυαλό μου. Η λογική σε πήρε μακριά μου για πάντα, όταν για μια στιγμή της επέτρεψα να μπει από μια χαραμάδα, από μια πληγή που είχε ανοίξει μέσα στην ψυχή. Και τότε μίσησα την λογική και εσένα που με άφησες μόνη να κρυώνω, έφυγες και δεν είχα άλλο αγάπη να δώσω, άδειασα και έμεινα με την ψυχρή λογική να λέω ότι απλά υπάρχω, χωρίς αγάπη, χωρίς συναίσθημα, χωρίς εσένα…


Άνδρεα Αρβανιτίδου

https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Μία απάντηση στο “Σε λάτρεψε η καρδιά μου, σε μίσησε το μυαλό μου”

  1. Κοίτα, ξέρω ότι ακουγεται πολύ απλοικο, αλλά ο χρόνος θα βάλει τις σκέψεις σου σε τάξη
    Θα νιώσεις και πάλι καλυτερα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: