,

Δεν τελειώνει η ζωή αν τελειώσει ένας έρωτας!

Πώς θα ήταν η ζωή αν δεν υπήρχε έρωτας; Θα είχε νόημα το πέρασμά μας ή θα ήταν σαν ένα φαγητό που μοιάζει μαγικό, αλλά αποδεικνύεται άνοστο; Όλοι με κάποιον μοναδικό τρόπο ερωτευτήκαμε, ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε.
Η μαγεία του έρωτα είναι ο τρόπος που βιώνεται και γι’ αυτό τον λόγο σε κάποιους είναι καταστρεπτικός, ενώ σε άλλους έξοχος. Είναι ίσως το συναίσθημα του «πληγώματος» που νιώθεις στην καρδιά όταν τελειώνει, η απογοήτευση που σε αδειάζει, είναι το πώς θα συνεχίσεις μόνη, πώς θα είναι η ζωή χωρίς εκείνον που έκανες χώρο να σε αγαπήσει. Και ο πόνος! Μα είναι και η χαρά που νιώθεις, η άγρια τρέλα που αγγίζεις, η ανυπομονησία να συναντηθείς με αυτόν που σε γεμίζει, ο χρόνος που δεν υπάρχει όταν είστε μαζί και τα σχέδια που καταστρώνετε αγκαλιά!


Κανείς ερωτευμένος δεν θέλει να τελειώσει ο έρωτάς του. Θεωρεί πως μετά δεν θα υπάρχει μέλλον, δεν θα υπάρχει ζωή. Ανόητο, γιατί η πραγματική ζωή ξεκινά από την στιγμή που ερωτεύεσαι και γεμίζει με όλα τα χρώματα, ακόμα και όταν ο έρωτας τελειώσει. Νιώθεις δύναμη ζωής, την σιγουριά που σου χαρίζει η εμπειρία, «το έζησα» λες και μπορεί να σε πληγώνει, αλλά ταυτόχρονα σε κάνει και πιο δυνατό. Δεν τελειώνει η ζωή από έναν έρωτα. Γίνεται πλούσια εμπειρία, γεμίζει γεύσεις η ζωή σου και εικόνες και γνωρίζεις πλέον πως τίποτα δεν είναι άπιαστο, υπάρχει αυτή η κινητήρια δύναμη ψυχής και σώματος, την έχεις ζήσει και ξέρεις να την αναγνωρίζεις με την όμορφη καρδιά σου.

Ακόμα και αν ο έρωτας είναι μονόπλευρος, ακόμα και τότε βιώνεις την δυνατή ορμή του. Το συναίσθημα να αλλάξεις τον κόσμο, να χωράς εκείνος και εσύ. Είναι οι στιγμές εκείνες που είστε μόνοι και ο ένας για τον άλλο είστε αρκετοί. Είναι όμως και οι στιγμές που η καρδιά πάει να σπάσει, το μυαλό εκρήγνυται από το πλήθος των συναισθημάτων, το σώμα αναθαρρεύει από την πηγή ενέργειας που το περιβάλει! Τόση ομορφιά και ακόμα περισσότερη περιμένει τους τολμηρούς που αναζητήσουν τον έρωτα, όσες φορές και αν πληγωθούν. Όχι, η ζωή μόλις ξεκίνησε! Κανένας έρωτας δεν έχει σκοπό να σε κρατήσει πίσω, κανένας έρωτας δεν ήρθε να σε τελειώσει. Ήρθε απλά να σε κάνει καλύτερο!


Ελένη Ρέγγα


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com