,

Όποιος δίνει αγάπη, ξεχειλίζει από αγάπη και δεν περιμένει καμία ανταπόκριση

Τίποτα δεν είναι τέλειο. Επειδή έχεις την αληθινή αγάπη, δεν σημαίνει ότι όλα έφτιαξαν. Δεν σημαίνει ότι θα λάβεις και το happy end σαν το παραμύθι που έχεις διαβάσει. Τίποτα δεν είναι ρόδινο. Για να την κρατήσεις, χρειάζεται να παλέψεις. Ακόμα κι αν βρεις την αγάπη που αναζητάς, δεν σημαίνει ότι όλα τέλειωσαν και έκλεισε η δική σου ιστορία με το χαρούμενο τέλος που περίμενες. Πρέπει να παλεύεις και να τη σώζεις κάθε ημέρα και νύχτα.


Η αγάπη που σου αξίζει μπορεί να αργήσει να έρθει, όμως μπορεί να μην έρθει και ποτέ. Καθημερινά πρέπει να δίνεις αγώνα για αυτήν. Πρέπει να θυσιάζεσαι, να υποτάσσεσαι, να υποχωρείς, να δίνεσαι, να αποδέχεσαι, να δένεσαι με όλο σου το είναι. Κι αν σου πει κάποιος ότι είσαι ηλίθιος και κορόιδο που δίνεσαι και τα κάνεις όλα αυτά για την αγάπη, να ξέρεις ότι αυτός είναι ο χαμένος και δεν ξέρει να αγαπά. Πάντα στην αγάπη τα δίνεις όλα κι όταν αξίζει θα στα επιστρέψει πίσω ακόμα και διπλά.

Μα το ζητούμενο είναι να μην σκέφτεσαι την αποζημίωση, αλλά το κέρδος. Ακόμα και τίποτα να μην πάρεις πίσω, η καρδιά σου θα είναι γεμάτη και καθαρή, γιατί όποιος δίνει αγάπη ξεχειλίζει από αγάπη και δεν περιμένει καμία ανταπόκριση για να νιώσει καλά. Όταν όλοι το σκεφτούμε αυτό θα δούμε πόσο χαμένοι είμαστε, πόσο γεμάτοι εγωισμό και φόβο στο να ανοίξουμε τη καρδιά μας και την αγκαλιά μας. Έτσι παραμένουμε μόνοι, νομίζοντας ότι είμαστε οι έξυπνοι και οι άλλοι τα κορόιδα κι αντί να πάμε στο φως, μένουμε στο σκοτάδι.


Joanna Sou

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: