,

Τα άκρως αντίθετα ή αλληλοσυμπληρούμενα;

Μου έλεγες πάντα η ζωή, δεν είναι ρόδινη. Μα εγώ δυσανασχετούσα. Ήμουν πάντα η απάντηση στην κάθε αντίδρασή σου. Ήσουν πάντα η λύση σε κάθε οικονομικό μου πρόβλημα. Τα άκρως αντίθετα ή αλληλοσυμπληρούμενα; Ποιος ξέρει; Τα χρόνια περάσανε. Εμείς μεγαλώσαμε. Μα παραμένουμε αντίθετοι. Τσακωνόμαστε, αντιδράμε, αγαπιόμαστε, τα βρίσκουμε, γελάμε, παρεξηγούμαστε και φτου κι από την αρχή. Μα έτσι είναι η αγάπη. Είσαι ο εαυτός σου. Σε αποδέχεται ο άλλος έτσι όπως είσαι.


Το θέμα είναι ότι εσύ ποτέ δεν με δέχτηκες. Πάντα είχες ένα παράπονο να βγάλεις από τη ψυχή σου. Δεν ξέρω αν πραγματικά είσαι περήφανος για μένα. Το θέμα είναι ότι δεν το έδειξες ποτέ σου. Άσχημο πράγμα να δείχνεις την αγάπη σου με το χρήμα. Το ξέρω, δεν φταις εσύ. Έτσι έμαθες κι εσύ από μικρό παιδί.

Μα εγώ τι θα κάνω από εδώ και εμπρός; Ό,τι σχέση έχτισα μαζί σου, αλληλοεπιδρά στη σχέση μου με το ανδρικό φύλο. Ξέρω πως δεν μπορώ να ρίχνω ευθύνες σε σένα μια ζωή. Κάποια μέρα πρέπει να τα πούμε έξω από τα δόντια. Να παραδεχτούμε αλήθειες που αφήσαμε στην άκρη. Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμη, αν μπορέσω να συγκρατήσω τα νεύρα, αλλά και τα δάκρυά μου. Εσύ είσαι; Ποιος ξέρει;


Αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι όσα λάθη κι αν κάνεις, όσες πίκρες κι αν μου ρίχνεις κι όσα παράπονα κι αν συνεχίζεις να μου εκφέρεις, ξέρω πως θα συνεχίζεις να μένεις στο πλευρό μου. Γιατί κι εγώ αντίστοιχα ό,τι κι αν κάνω, ξέρω πως δεν θα φύγεις από δίπλα μου. Μου δίνεις τη λάθος αγάπη και συνεχίζω να τη δέχομαι, γιατί όταν αγαπάς ξεπερνάς τα όριά σου, δέχεσαι και μαθαίνεις να αγαπάς τις διαφορές του άλλου. Σε μας ταιριάζει απόλυτα η παροιμία «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε».

Joanna Sou


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com