,

Τίποτα από το παρελθόν δεν επιστρέφει τυχαία

Ξαναγύρισες. Ήμουν σίγουρη. Το περίμενα μπορώ να σου πω, απλά δεν μπορούσα να προβλέψω με ακρίβεια το πότε. Βλέπεις, όλοι όσοι σου έχουν φερθεί σκάρτα, αργά ή γρήγορα ξαναγυρίζουν. Είναι που κοιτάζονται στον καθρέφτη τους και οι ίδιοι βαθιά μέσα τους γνωρίζουν. Έχουν επίγνωση της άσχημης συμπεριφοράς τους, ξέρουν ακριβώς τι έχουν κάνει και ποντάρουν σε μια δεύτερη ευκαιρία. Μια δεύτερη ευκαιρία είτε για να διορθώσουν την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει, είτε για να αποτελειώσουν την πρώτη που τους δόθηκε.


Όλοι όσοι σου φέρθηκαν όπως δεν έπρεπε, ελπίζουν πως θα έχεις ξεχάσει, πως θα έχεις αλλάξει γνώμη, πως ο χρόνος θα έχει λειτουργήσει υπέρ τους. Είναι στο χέρι σου για το πώς θα διαχειριστείς τις επιστροφές από το παρελθόν. Είναι στο χέρι σου, για το αν θα δώσεις σημασία ή θα αγνοήσεις. Μπορείς πάντα να μάθεις αν είσαι απλά ένα απωθημένο, ή αν είσαι ένας άνθρωπος σταθμός. Η επιλογή είναι πάντα δική σου. Απλά να θυμάσαι, πως τώρα ξέρεις, τώρα γνωρίζεις. Τώρα δεν έχεις δικαιολογία ή άγνοια. Τώρα ξέρεις πως όταν χρειάστηκε να σε παίξουν κορώνα ή γράμματα, δεν πόνταραν σε σένα.

Αφιερωμένο…


Ρούλα Παγιαλάκη


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com