,

Το πρώτο σκίρτημα ανεξίτηλο στην καρδιά

Σε μια ηλικία που το μόνο που με ένοιαζε ήταν το παιχνίδι, η καρδιά μου δέχτηκε το πρώτο βέλος του έρωτα. Πρωτόγνωρο συναίσθημα ως τότε και η καρδιά άρχισε να χτυπάει σαν τρελή. Έτσι μέσα μου όλα άλλαξαν, όλα φαινόταν πιο όμορφα, όλος ο κόσμος μαγικός. Αυτό το πρώτο σκίρτημα είναι που δεν ξεχνάς ποτέ, ακόμα κι αν το μπερδεύεις πολλές φορές με τον ενθουσιασμό. Το πρώτο είναι αυτό που μένει μέσα σου ανεξίτηλο. Ακόμα κι αν αυτή η αγάπη δεν εξελίχτηκε, έμεινε ανεκπλήρωτη, πλατωνική, αυτό το πρώτο τσίμπημα σε έκανε να νιώσεις αλλιώς. Μετά από αυτό, τίποτα μέσα σου δεν είναι το ίδιο. Από τα παιχνίδια της παιδικής ηλικίας ωριμάζεις και μετά όλα τα βλέπεις αλλιώς.


Έτσι και σε μένα, το πρώτο σκίρτημα έγινε μια ανάμνηση που δεν έσβησε. Όταν στα 9 μου χρόνια μου έπιασες καταλάθος το χέρι, όταν με κοιτούσες κρυφά και η καρδιά πέταξε εκτός του σώματός μου, τότε γνώρισα την έννοια της αγάπης. Ένα συναίσθημα που μπορεί να φτιάξει την διάθεση, να σε κάνει να τα βλέπεις όλα πιο θετικά και κυρίως αν αγαπάς και ταυτόχρονα αγαπιέσαι, να νιώθεις ακόμα πιο δυνατός, έτοιμος να αντιμετωπίσεις τα πάντα. Κοκκίνισμα στα μαγουλάκια, τυχαία αγγίγματα και ένα πρώτο φιλί που δεν ήταν ποτέ αυτό που φανταζόσουν, γιατί η αμηχανία δεν σε άφησε να το απολαύσεις. Μια ερωτική στιγμή που σε έκανε τόσο νευρικό που όσο τα χρόνια πέρασαν, πάντα θα θυμάσαι με νοσταλγία.

Άνδρεα Αρβανιτίδου


https://www.andreaarvanitidou.com/

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: