,

Οργασμικό κενό

Άλλη μία συνηθισμένη μέρα στο κρεβάτι, ανακατεύοντας το κορμί μου με ένα άλλο κορμί χωρίς εκπλήξεις.
Τίποτα καινούργιο, τίποτα που να με ικανοποίησε. Αλλά πρέπει να σιωπήσω, διότι δεν πρέπει να ταράξω την έπαρση εκείνου του ολιγόλεπτου εραστή που θεωρεί ότι μπορεί να με στείλει στα ουράνια, σε παραδείσους, χωρίς εγώ να μπορώ να εκφραστώ ερωτικά ελεύθερα.
Πρέπει, σα μαριονέτα, να αφεθώ στα χέρια του, να με πάει και να με φέρει όπως και όπου θέλει.
Δεν μπορώ να συμμετέχω, επειδή το ερωτικό παιχνίδι για εμένα είναι υποχρέωση και συμβιβασμός. Όχι ελευθερία έκφρασης και προσωπική ικανοποίηση και επιθυμία.


Το οργασμικό κενό, δεν είναι τόσο σπάνιο όσο πιστεύουμε. Ο οργασμός είναι άγνωστη λέξη για πολλές γυναίκες, οι οποίες αναγκάζονται να κάνουν εκπτώσεις, να συμβιβάζονται, να υποδύονται κάτι που δεν αισθάνονται. Με αποτέλεσμα, η ερωτική τους ζωή να χάνει την ποιότητα και το αίσθημα ικανοποίησης και πληρότητας. Δεν είναι λίγες οι ετερόφυλες γυναίκες που εύχονται να είχαν ομόφυλη έλξη, αλλά η έλξη, δυστυχώς, δεν έρχεται κατά παραγγελία. Οι γυναίκες εκπαιδεύονται να μην αντιμετωπίζουν το σεξ ως δικαίωμα και ως ευχαρίστηση, αλλά ως υποχρέωση, ως καθήκον, ως έναν τρόπο να κρατούν τον ετερόφυλο σύντροφο και σκληρό αρσενικό, το οποίο μαθαίνει πως πρέπει να απαιτεί και ποτέ να σέβεται, να συμπληρώνει, να συμμετέχει. Αλλά να κυριαρχεί. Με αποτέλεσμα είτε να υποκρίνονται, είτε να μη γνωρίζουν καν (!!!) τι σημαίνει οργασμός. Διότι έχουν μάθει ότι δεν έχουν την κυριαρχία στο σώμα τους, αλλά πρέπει να υποβάλλουν τον εαυτό τους ακόμα και απαιτήσεις που δεν εγκρίνουν οι ίδιες, αλλιώς αυτό θα θεωρηθεί προσβολή του δυνατού αρσενικού.

Η ερωτική συνύπαρξη ως στοιχειώδης ανάγκη και ζωτικής σημασίας για την καλλιέργεια του αισθήματος της αποδοχής και της ασφάλειας, δε δύναται να εμπεριέχει μη συναίνεση, μη αμοιβαία επιθυμία και φόβο έκφρασης συναισθημάτων και δυσαρέσκειας.
Το οργασμικό κενό πρέπει να αντικατασταθεί από το ουσιαστικό περιεχόμενο.


Μαρία Σκαμπαρδώνη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: