,

Μόνο εσύ ξέρεις τι θα κάνεις

Δεν αντιμετωπίζουμε όλοι οι άνθρωποι τον ψυχικό πόνο, την απογοήτευση, την απόρριψη με τον ίδιο τρόπο. Μερικοί από εμάς νιώθουμε την ανάγκη να στραφούμε σε φίλους. Να μιλήσουμε, να ακούσουμε γνώμες και απόψεις, να μοιραστούμε αυτό που μας απασχολεί. Κάποιοι άλλοι γινόμαστε πολύ εσωστρεφείς, βρίσκουμε νέα πράγματα να κάνουμε, καταφεύγουμε στο έξω και σε παρέες. Περιτριγυρισμένοι από κόσμο, δεν αφήνουμε χρόνο πολύ για σκέψεις, προσπαθούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας το θέμα και να πάμε παρακάτω.
Κάποιοι άλλοι αντίθετα, κλεινόμαστε ακόμα πιο πολύ στον εαυτό μας. Γκρεμίζεται ο κόσμος μας και νιώθουμε την ανάγκη για απομόνωση και ανασυγκρότηση δυνάμεων. Πιθανόν να υπάρχει και οι κατηγορία αυτών, που ακριβώς επειδή είμαστε σε πλήρη σύγχυση, αντιδρούμε σπασμωδικά ή αντιθέτως δεν αντιδρούμε καθόλου και περιμένουμε από τον άλλον να αντιδράσει.


Η κάθε περίπτωση είναι σίγουρα μοναδική. Οτιδήποτε μας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, μόνο εμείς ξέρουμε πόσο μας πονάει και κανένας άλλος. Γι’ αυτό και η απόφαση ή το τι θα πράξουμε, εξαρτάται πάντα αποκλειστικά από εμάς. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να θυμόμαστε ένα πράγμα. Η συζήτηση και ο ουσιαστικός διάλογος με πρόθεση για εξέλιξη, είναι πάντα το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες.

Αφιερωμένο…


Ρούλα Παγιαλάκη

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: