,

Όταν το εγώ του ανθρώπου, δεν τον αφήνει ν’ αγαπήσει

Ξέρεις, ο κάθε άνθρωπος έχει το πιο μεγάλο αμάρτημα. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το εγώ του! Αγαπάει τόσο πολύ τον εαυτό του, που δεν θυσιάζει τίποτα να πάθει για κανέναν. Δεν υπολογίζει παρά μόνο το δικό του συμφέρον.


Μην του πεις κάτι που θα τον θίξει, αμέσως θα παρεξηγηθεί και δεν θα το αφήσει ασχολίαστο. Δεν αλλάζει τη καλοπέρασή του για κανέναν στο κόσμο. Ακόμα κι όταν γίνει γονέας, αρχικά ίσως βάλει σε πρώτη θέση το παιδί, θα έρθει μια μέρα όμως, που θα του θυμίσει τι θυσίασε για αυτό και πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του, θα ελπίζει ότι θα του το ανταποδώσει.

Πάντα θα δικαιολογεί τον εαυτό του για ό,τι έχει κάνει και θα ψάχνει για αυτοδικαίωση. Πάντα θα κατακρίνει τους άλλους ξεχνώντας τα δικά του κρίματα, νομίζοντας ότι δεν είναι το ίδιο σοβαρά σαν των άλλων. Μπαίνει στη διαδικασία της σύγκρισης, ότι δεν είναι τάχα χειρότερος από τον διπλανό του και έτσι εφησυχάζεται. Αν όμως αγαπούσαμε τον διπλανό μας όπως τον εαυτό μας, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος…


Joanna Sou

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: