,

Διάλεξε ν’ αγαπάς και να δίνεσαι σ’ εκείνον που είσαι η επιλογή της ψυχής του κι όχι μια βολική συγκυρία…

Άνθρωποι… όλοι είμαστε άνθρωποι. Κι εμείς που λειτουργούμε με την καρδιά κι αυτοί που σχεδιάζουν χάρτες με το μυαλό κι εκείνοι που προγραμματίζουν το επόμενο τους βήμα με απόλυτο γνώμονα το συμφέρον τους. Κι όλοι ζούμε μαζί, περπατάμε ο ένας δίπλα στον άλλον. Μοιραζόμαστε δουλειές, κοινά πεζοδρόμια και, δυστυχώς, κάποιες φορές μοιραζόμαστε και κοινά σπίτια. Είναι δύσκολο από την αρχή να μπορέσεις να καταλάβεις τον άνθρωπο που ήρθε και φυτεύτηκε στη ζωή σου, σχεδόν με το έτσι θέλω, γιατί μέσα από σένα, πίσω από σένα και μετά από σένα έβλεπε το κέρδος που θα απολάμβανε.


Είναι σπάνιο κι απαιτεί εξαιρετική ικανότητα κρίσης ν’ αφουγκραστείς και ν’ απογυμνώσεις τον διπλανό σου, όταν έχει τυλιχτεί τόσο περίτεχνα με τον μανδύα του ψεύδους και σου δίνει στην αρχή όσα θες να πάρεις, σου μιλάει με λόγια που δίψας ν’ ακούσεις και περιμένει στωικά την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθεί στην ψυχή σου. Έχει σκοπό να απολαύσει κάθε σταγόνα από τα δάκρυά σου προκειμένου να φτάσει εκεί που στοχεύει. Έχει δρομολογήσει με ακρίβεια χιλιοστού τις κινήσεις του για να μη γίνει αντιληπτός και τελικά να βγει στο φως το πρόσωπό του το αληθινό.

Κι εσύ, απ’ τους πολλούς συμβιβασμούς, έχεις χάσει πλέον το μέτρημα. Έχεις χάσει το νόημα κι αυτοσκορπίζεσαι με μεγάλη ευχαρίστηση, νομίζοντας ότι αυτό είναι το υγιές! Σταματάς να πιστεύεις στα μάτια σου, σε όσα βλέπεις κι εμπιστεύεσαι μονάχα τ’ αυτιά σου, που παραμυθιάζονται με όσα θέλεις ν’ ακούσεις. Δίνεις αξία, τόση πολλή αξία, που τελικά σου κοστίζει κομμάτια του εαυτού σου.


Σταμάτα λοιπόν να ανέχεσαι και να τροφοδοτείς το θέατρο στη ζωή, πάψε να ζεις με απωθημένα για όσα θα σου άξιζαν και διεκδίκησέ τα!
Και τέλος, διάλεξε ν’ αγαπάς και να δίνεσαι σ’ εκείνον που είσαι η επιλογή της ψυχής του κι όχι μια βολική συγκυρία…

Κωνσταντία

Advertisements

Μία απάντηση στο “Διάλεξε ν’ αγαπάς και να δίνεσαι σ’ εκείνον που είσαι η επιλογή της ψυχής του κι όχι μια βολική συγκυρία…”

  1. Βρε Κωνσταντίνα μου.. Πρέπει να είσαι μικρή ακόμα.

    Όταν δεν έχεις βρει σε όλη σου την ζωή ανθρώπο να σε αγαπήσει και να σου φερθεί με τα στοιχειωδη;

    Τι λες βρε κοριτσι μου; Λες να διαλέγουμε τον συμβιβασμό από κείνον που μας θέλει;

    Κλείσε τα βιβλία με τα παραμύθια και τις ρομαντικές ταινίες που βλέπεις και κοίτα έξω να δεις ποσες υπάρχουν που δεν γνώρισαν ποτε πως είναι εστω να τις προσέχουν.
    Δες λίγο την πραγματικότητα..

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: