,

Γιατί εσύ δεν μοιάζεις με κανέναν μάτια μου

Τι ευλογία, να έχεις κάποιον στη ζωή σου που προσεύχεται για σένα… Κάποιον που δεν σε βγάζει από τις σκέψεις του, από τις έγνοιες του. Κάποιον που κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί, έχει εσένα στο μυαλό. Προσεύχεται να είσαι εσύ πρώτα καλά. Από σένα να παίρνει δύναμη και να αντλεί ενέργεια. Η ζωή του να αποκτά νόημα. Αν σε νιώθει εσένα καλά, να είναι έτοιμος και να μην φοβάται να αντιμετωπίσει τίποτα κακό σε αυτό το μάταιο, τρελό και βίαιο κόσμο. Κάθε μέρα να σου υπενθυμίζει πόσο σε αγαπά, σαν να είναι η πρώτη φορά που στο εκφράζει μέσα από την καρδιά του.


Κάθε μέρα να είναι για εκείνον μια καινούργια ημέρα, μια καινούργια αρχή για να σου ξαναπεί τα πάντα. Όλα όσα νιώθει, σαν να είναι η μοναδική φορά, που θα τα ακούσεις. Κάθε μέρα να σου εκφράζει με τις πράξεις του την αγάπη του. Κι όχι, αυτό δεν είναι χαρίζοντ;aς σου μόνο δώρα. Ίσως κάποια στιγμή να βαρεθείς. Ίσως κάποια στιγμή θεωρήσεις τα λόγια δεδομένα, τετριμμένα. Μα αυτό είναι το λάθος σου. Ξεχνάς ότι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένο. Η αγάπη και η έκφραση της αγάπης, ποτέ δεν πρέπει να είναι δεδομένη. Ανά πάσα στιγμή πρέπει να εκφράζεται. Πρέπει και να ακούγεται, αλλά και να αμείβεται. Η αμοιβή της, είναι να είσαι παρόν σε αυτό το δώρο που σου χαρίζεται. Να το εκτιμήσεις και να μην το χαρίσεις αλλού. Να μην το προδώσεις ποτέ.

Έτσι κι εσύ μάτια μου, είσαι το δικό μου δώρο από το Θεό, γιατί εσύ δεν μοιάζεις με κανέναν.
Αν όλα τα παιδιά σου έμοιαζαν, θα ήταν πιο αγνός ο κόσμος.
Αν όλοι οι άνθρωποι ήταν γενναιόδωροι σαν εσένα, θα ήταν πιο πλούσιος ο κόσμος.
Αν όλοι ξεχείλιζαν από αγάπη σαν εσένα, μίσος και πόλεμοι δεν θα υπήρχαν στον πλανήτη.
Αν όλοι έβλεπαν κάθε καλό στο πρόσωπο του γείτονα τους, ο κόσμος θα ήταν πλασμένος μόνο για έρωτα κι όχι ζήλεια, φθόνο και μνησικακία.


Αν κάθε άντρας είχε βασίλισσα την γυναίκα του, αν κάθε γυναίκα είχε μάτια μόνο για τον άντρα της, όλα τα ζευγάρια θα ήταν πλασμένα να είναι μαζί, μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος.
Μα εσύ δεν μοιάζεις με άλλους μάτια μου κι η βασίλισσα σου είναι εδώ και σε περιμένει. Για να περάσεις μαζί της όσα χρόνια σου αναλογούν. Όσα χρόνια χάσαμε, όσα χρόνια πήγαν χαμένα πριν γνωριστούμε, πριν γνωρίσω εσένα, πριν γνωρίσεις εμένα. Γι’ αυτό λυπάμαι μόνο, όπως τραγουδά κι η Βέμπο…

Joanna Sou

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: