,

Άνθρωποι και ανθρωπάκια…

Ίσως μερικοί να σε κοιτάνε κατάματα, αλλά να είναι απορροφημένοι στο κόσμο τον δικό τους, της σκοπιμότητας, στο ψέμα, στο εγώ τους, σαν να σου λένε εγώ είμαι και κανείς άλλος! Αν είναι δυνατόν, υπάρχουν και αυτοί οι αισχροί που σου δίνουν όρκους στα ίδια τους τα παιδιά για να πετύχουν το σκοπό τους. Χωρίς καν να σκεφτούν τις συνέπειες των πράξεών τους! Το παίζουν υπεράνω, ήρωες, παριστάνουν τα θύματα μιας κοινωνίας άδικης για να προκαλούν τον οίκτο και να είναι αρεστοί. Υπάρχουν και αυτοί όμως που δίνουν την ψυχή τους, που τα δίνουν όλα για όλα και δεν κρατούν τίποτα για τον εαυτό τους, αυτοί οι αθώοι, οι καλοπροαίρετοι, που ξέρουν να ξεπερνούν κάθε όριό τους, για να σε δουν να χαμογελάς, να σου δίνουν χαρά, αυτοί που δίνουν χωρίς να θέλουν να πάρουν.


Αυτούς που νομίζεις ότι εκμεταλλεύεσαι.
ΕΣΥ ο έξυπνος, ο πονηρός.
ΕΣΥ που κατακρίνεις τις πράξεις τους, που ρίχνεις το φταίξιμο όλο σε αυτούς, που τους μειώνεις ανελέητα για να καλύψεις τα δικά σου λάθη.
ΕΣΥ που σου αρέσει και το κανείς με τόση πολύ μεγάλη ευκολία, τόσο πολύ θράσος, να τσαλακώνεις την εικόνα τους για να νιώθεις ΕΣΥ αθώα περιστερά και να ρίχνεις στάχτες στα μάτια των άλλων, να τους κανείς να νιώθουν ότι εκείνοι φταίνε για όλα, για να καμουφλάρεις ωραία τις απρέπειές σου!

Τελικά ρε μάγκα είσαι τόσο πολύ γελασμένος! Τελικά μόνος σου θα φας τα δικά σου μούτρα όταν θα πέσεις από το καλάμι που καβαλάς. Γιατί ό,τι έσπειρες ΕΣΥ θα το θερίσεις.
Γιατί όλες οι πράξεις μας, οι συναλλαγές μας που κάνουμε σε αυτό τον κόσμο, πουθενά άλλου δεν πάνε, σε εμάς ΟΛΕΣ γυρνάνε!
Έτσι σκέψου το καλά πρώτα τι πας να κάνεις.


Φρόσω Λ.

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: