,

Στον έρωτα μόνο μετωπική για να λογίζεται… έρωτας!

Άνευ λογικών διεργασιών… ουδαμώς αποτέλεσμα επισταμένης σκέψης… γεννιέται σε καθεστώς πλήρους απουσίας στιγμών αναστολής και δισταγμών! Το αποτέλεσμα; Το λες και άγνοια κινδύνου! Συνοδεύεται με αλλαγή τροχιάς συναισθημάτων και ευθυγραμμίζεται σε πορεία σύγκρουσης με τη λογική και την τακτοποιημένη ζωή σου! Ανεξέλεγκτος και σαρωτικός! Σπίθα και πάθος! Αυτουργός και αυτόχειρας! Μία λέξη… έξι γράμματα… «Έρωτας»!


Μια κατηγορία από μόνος του στην κοινωνία των Θεών! Δεν γνωρίζει από «άριστα μέτρα» ούτε καταλαβαίνει πώς ωριμάζει «αγάλι αγάλι» η αγουρίδα και γίνεται μέλι! Δεν καταλαβαίνει από συμβιβασμούς, ούτε γνωρίζει από «πρέπει»! Κι αν η «μοιραία» σας συνάντηση θεωρηθεί εισαγωγή σε αυτό το κεφάλαιο της ζωής σου, τότε ο επίλογος μπορεί να γράφει μόνο… «γαία πυρί μιχθείτω»! Σε μονόδρομο χωρίς επιστροφή, μόνη επιλογή να βάλεις το πιο όμορφο χαμόγελό σου, να ανοίξεις την αγκαλιά σου, να γυμνώσεις την ψυχή σου και να δείξεις τον εαυτό σου όπως πραγματικά είσαι! Δέσμευση αμφίπλευρη! Απαραίτητα αμοιβαία! Γιατί πολύ απλά, ο έρωτας θέλει δύο μάτια μου και μας θέλει και τους δύο εκεί!

Κι αν δεν μπορείς… κι αν δεν μπορώ… κι αν δεν μπορούμε… ας φύγουμε καλύτερα, καθένας στο δρόμο του! Στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της μοναχικής μας επιλογής και του «τίποτα»! Κι ας μείνει να μας θυμάται και να απορεί η ιστορία μας, πώς άραγε τα καταφέραμε έτσι; Πώς έγινε και καταδικάσαμε το «είναι» μας να σέρνεται και να ψευτοζεί για χρόνια στη μανιέρα μιας ζωής έγκλειστης σε «πρέπει», «φόβους» και «ανασφάλειες» και πώς τελικά χάσαμε την ευκαιρία μας να ζήσουμε όσα θέλαμε κι ονειρευόμασταν!


Γι’ αυτό όταν δεις μπροστά σου το χαμογελαστό αγόρι με τα μπουκλάκια και το τόξο στο χέρι, μην διστάσεις και μην λιγοψυχήσεις! Άσε την ασφάλεια και τις ανασφάλειές σου στην άκρη και σκέψου ότι το σύμπαν «έπαιξε μπιλιάρδο» με τους πλανήτες του για να σου φτιάξει τη σελήνη και τα αστέρια που ατενίζεις κι ονειρεύεσαι τα βράδια του καλοκαιριού σου! Γιατί τελικά μάτια μου, αν δεν ταράξει τα νερά, αν δεν είναι μετωπική κι αν δεν ξεσηκώσει το μυαλό την ψυχή και το κορμί σου… δεν λογίζεται έρωτας!

Αργυρώ Κ.

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: