,

Με διέψευσες σε όλα…

Λένε πως η πρώτη εντύπωση είναι και η δυνατότερη, γιατί είναι αυτή που άθελά σου θυμάσαι “για πάντα” – όσο πολύ ή λίγο κι αν διαρκεί αυτό. Όταν εμφανίστηκες εσύ, νόμιζα πως θα ήσουν σαν όλους τους άλλους – σαν αυτό που τόσο συχνά έβλεπα τελοσπάντων: πολλά λόγια και λίγη ουσία. Μα σύντομα με διέψευσες. Γιατί μιλούσαμε πολύ αλλά συνάμα ένιωθα πως όντως λέγαμε πολλά. Πως συζητούσαμε ιδέες και σχέδια και όχι μόνο για τους άλλους. Με διέψευσες, και μ’ άρεσε. Γιατί έτσι με κέρδισες.


Όσο πιο κοντά σου ερχόμουν όμως, τόσο λιγόστευαν οι συνομιλίες μας. Γιατί περνούσαμε υπερβολικό χρόνο μαζί, όπως σου έλεγαν οι άλλοι, και “δεν έκανε”. Νόμιζα πως δεν ήσουν άτομο που λάμβανες τόσο υπόψη τις γνώμες των άλλων και δεν άφηνες τους άλλους να καθορίσουν τη δική σου συμπεριφορά και τη ζωή σου. Μα με διέψευσες σ’ αυτό.
Άρχισα να απογοητεύομαι, αλλά να μην εκπλήσσομαι για όσα έβλεπα. Τα είχα ξαναδεί εξάλλου. Κι όσο κι αν προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε τον κάθε άνθρωπο διαφορετικά, όταν οι συμπεριφορές οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα, δεν μπορούμε παρά να μπούμε σε συγκρίσεις και στις σκέψεις του “να τα πάλι τα ίδια!”. Ήθελα εσύ να είσαι η εξαίρεση. Μα με διέψευσες πανηγυρικά.

Κι όταν λίγο τα ξαναβρίσκαμε πάλι, όταν χανόμουν στην αγκαλιά σου και ησύχαζες και εσύ, όλα ήταν όμορφα ξανά. Σαν εκείνον τον πρώτο καιρό. Και αναρωτιόμουν αν απλά οι κρίσεις ήταν μια φάση που όμως περνάει. Αν απλά φοβήθηκες το πολύ μου και τρόμαξες. Αν και εσύ κατά βάθος ήθελες πολύ, αλλά δεν ήξερες πώς να το διαχειριστείς. Αν, αν, αν… Μα τα μέλια δεν κράτησαν. Γρήγορα ξέχασες όσα υποσχόσουν στην αρχή. Και με διέψευσες στις ψευδαισθήσεις που έχτιζα. Γκρέμισες στη στιγμή τα όνειρα που φτιάχναμε μαζί, που πίστεψα σε αυτά, γιατί απλά δεν άντεξες το μαζί. Νόμιζα πως θα πορευόμασταν παρέα σε ήλιους και τρικυμίες, μα με διέψευσες, δυστυχώς. Νόμιζα πως εσύ θα ήσουν ο ένας που θα ακύρωνε όλους τους άλλους. Ο λόγος που δεν λειτούργησε με κανέναν άλλον. Εκείνος που θα έμενε σε όλα. Μα με διέψευσες ακόμα και σ’ αυτό…


Μαρία-Χριστίνα Δουλάμη

*https://mcswhispers.wordpress.com/

*Instagram: @words_or_whispers

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: