,

Αγαπώ σημαίνει…

Αγαπώ σημαίνει… δεν μετρώ, δεν ζυγίζω, δεν υπολογίζω! Γιατί, τι είναι η αγάπη;
Συναίσθημα είναι, που υπάρχει για να ομορφαίνει η ζωή μας. Για να γεμίζει τις μέρες και τις νύχτες μας. Πάντα σημαντική, για να παλεύεται η ζωή με τις στιγμές τις δύσκολες ή τις εύκολες. Δίνε και μην μετράς πόσο δίνεις, γιατί ποτέ δεν τελειώνει… Εύφορο έδαφος να βρίσκει και τότε ανθίζει. Μυρίζει σαν τα αγριολούλουδα την άνοιξη.
Σαν τον κόρφο της μάνας σου όταν έτρεχες κοντά της τότε που ήσουν παιδί.
Σαν την αγκαλιά του πατέρα σου που κρυβόσουν όταν φοβόσουν.
Σαν την αγκαλιά του παιδιού σου γεμάτη τρυφερότητα και χάδι.
Σαν την πρώτη ημέρα που αντίκρισες τον άνθρωπο που αγαπάς και κοιταχτήκατε, εκείνη την πρώτη φορά και κατάλαβες ότι αυτός θα είναι τα πάντα και τα όλα σου.


Δεν χρειάζονται πολλά για να αγαπάς. Να μιλάς με σεβασμό, με κατανόηση και να γαληνεύεις τα άγρια κύματα στο βυθό του άλλου. Να θυμάσαι τι αγάπησες στον άλλο και να μην το ξεχνάς ποτέ. Βαθιά στην ψυχή να κοιτάς για να σου μιλάει και να σου λέει τι έχει. Έτσι θα καταλαβαίνεις τι πρέπει να δώσεις. Αν δεν δώσεις, δεν θα πάρεις… Κανένας εγωισμός δεν άντεξε απέναντι στην αγάπη. Οι πιο δυνατές αγάπες τσακίστηκαν σε βάθος χρόνου όταν μπήκε στην μέση ο εγωισμός. Στην αγάπη θέλει δύο, ποτέ έναν και κανείς δεν άντεξε μόνος. Υποχωρήσεις και από τους δύο για να προχωρήσεις μαζί του. Μην αφήσεις τον άλλο να κουραστεί να προσπαθεί μόνος. Οι άνθρωποι δεν είναι δεδομένοι… Κάποια στιγμή φεύγουν αν δεν πάρουν και μόνο δίνουν.

Υπάρχουν ζευγάρια εκεί έξω που πάλεψαν για να μην ξεχάσουν την αγάπη. Υπάρχουν ζευγάρια εκεί έξω που είναι σαν να γεννήθηκαν ο ένας για τον άλλο. Υπάρχουν ζευγάρια εκεί έξω που δεν το έβαλαν στα πόδια με την πρώτη δυσκολία. Υπάρχουν ζευγάρια εκεί έξω που δεν ήθελαν να χάσουν το μαζί του άλλου. Αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις και θα συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες αγάπες που άντεξαν στο χρόνο γιατί κανείς τους δεν παραιτήθηκε. Φως είναι η αγάπη και το σκοτάδι δεν της πρέπει! Βάλε φως να φύγει το σκοτάδι… Όσο μεγαλώνεις το σκοτάδι να το δέχεσαι μόνο στη νύχτα, όχι μέσα σου. Όπως τα παιδιά, που έχουν έναν ήλιο στο πρόσωπ;o τους! Οι μεγάλοι ξεχνούν να αγαπούν, τα παιδιά ποτέ… Δώσε αγάπη και μείνε πάντα παιδί. Αυτά ξέρουν!


Στέλλα Παζάλου

Russet Feelings by Stella


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com