,

Κι όταν με εκτιμήσεις, δε θα ‘μαι πια εδώ!

Είναι αλήθεια πως αυτό που έχεις δίπλα σου, συχνά το θεωρείς δεδομένο, τόσο που δεν του δίνεις πλέον την αρμόζουσα σημασία ή εκτίμηση. Σβήνει σιγά σιγά ο αρχικός ενθουσιασμός του καινούργιου, όπως όταν πρωτοαποκτάς κάτι που επιθυμείς τρελά. Γιατί όσο το βλέπεις να ‘ναι εκεί, να παραμένει ό,τι κι αν κάνεις, όπως και να συμπεριφέρεσαι εσύ, τόσο πιο δεδομένο το θεωρείς. Και κάπου παύεις να το σέβεσαι, να το εκτιμάς, να του δείχνεις πόσο σημαντικό σου είναι. Γιατί ίσως και να μην είναι πλέον.


Κάπως έτσι δυστυχώς συμπεριφερόμαστε και με τους ανθρώπους. Αυτούς που θα έκαναν τα πάντα για εμάς, τους δίνουμε και τη λιγότερη σημασία, ξεσπάμε εύκολα πάνω τους και νομίζουμε πως ό,τι κι αν τους κάνουμε, αυτοί θα ‘ναι εκεί. Ξεχνάμε όμως πως μια σχέση – όποια κι αν είναι αυτή – είναι αμφίδρομη. Για να περνάμε καλά, πρέπει να προσπαθούμε, να το θέλουμε και να το δουλεύουμε και οι δυο. Δεν γίνεται να παλεύει μόνο ο ένας, να νοιάζεται μόνο ένας και να ψάχνει λύσεις για αλλαγή μόνο η μια πλευρά. Έρχεται λοιπόν η στιγμή που το να προσπαθείς, κουράζει και το να μην οδηγεί και πουθενά, σε εξαντλεί.

Όσο και να πονάει, πρέπει να φύγεις, γιατί απλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν μπορούμε να πιέζουμε τον άλλον να μας καταλάβει, να δει κάτι που δεν θέλει, να προσπαθήσει περισσότερο από όσο λέει και να κάνει πράξη τα όσα δηλώνει. Αν δεν το κάνει επειδή το νιώθει και το επιθυμεί, κανείς δεν μπορεί να του το επιβάλει αυτό. Πες το πείσμα, πες το εγωισμό, πες το χαρακτήρα ή όπως αλλιώς θες, μα θα γυρίσει επιτέλους ο τροχός και θα σε ψάξει.


Κάθε μέρα το βλέπει να ‘ρχεται, αλλά το πολεμάει. Γιατί δεν θέλει να παραδεχτεί πως έχει κάνει λάθος. Έτσι είναι οι άνθρωποι. Μα θα έρθει η μέρα που θα δει καθαρά το πόσα έχασε αφήνοντάς σε να φύγεις έτσι. Το πόσα δεν εκτίμησε όταν τα είχε εκεί, μπροστά του. Μα όταν σε ψάξει επιτέλους, θα ‘ναι αργά, γιατί δεν θα ‘σαι πια εδώ. Κι αυτό ίσως να πονέσει περισσότερο από κάθε άλλο. Εκείνον. Γιατί εσύ θα έχεις ήδη φύγει και θα έχεις καταλάβει τελικά πόσα πιο πολλά αξίζεις!

Μαρία-Χριστίνα Δουλάμη

*https://mcswhispers.wordpress.com/

*Instagram: @words_or_whispers


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com