,

Κράτα μου το χέρι σφιχτά μπαμπά…

Περπατά μαζί μου μπαμπά… Κράτα μου το μικρό μου χέρι, είναι πολλά πράγματα που δεν καταλαβαίνω…


-Τι θες να μάθεις παιδί μου;

-Κράτα μου το χέρι σφιχτά και πες μου τι είναι η αγάπη μπαμπά…


-Αγάπη είναι παιδί μου αυτό που βγαίνει αυθόρμητα από την καρδιά σου. Όταν αγαπάς τον άλλον, τον αφήνεις ελεύθερο, δεν τον φυλακίζεις, δεν του λες όχι και μη, δεν τον θεωρείς απόκτημα και αντικείμενο. Οι άνθρωποι δεν είναι τρόπαια κορίτσι μου, όταν αγαπάς εμπιστεύεσαι τον άλλον.

-Κράτα μου το χέρι σφιχτά μπαμπά και πες μου τι είναι εμπιστοσύνη…

-Εμπιστοσύνη κορίτσι μου, είναι να μην ορίζεις εσύ τις πράξεις αυτού που αγαπάς. Θα είσαι πάντα δίπλα του, θα τον εμψυχώνεις για τις προσπάθειές του και θα είσαι περήφανη ακόμα κ αν κάνει λάθη.

-Κράτα μου το χέρι σφιχτά μπαμπά και πες τι είναι το λάθος…

-Το λάθος παιδί μου, δεν έχει καθαρή έννοια. Αυτό που εγώ μπορεί να θεωρώ λάθος για εσένα, μπορεί να είναι σωστό και το ανάποδο φυσικά. Όταν όμως εμπιστεύεσαι τον άλλον, τον θεωρείς υπεύθυνο. Έτσι κ εγώ σε εμπιστεύομαι και πιστεύω πως εσύ έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, γιατί πρώτα από όλα, αγαπάς τον εαυτό σου.

-Κράτα μου το χέρι σφιχτά μπαμπά και πες μου, τι σημαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου;

-Να αγαπάς τον εαυτό σου, σημαίνει παιδί μου να αγαπάς το σώμα σου όπως και να είναι, να αγαπάς τον χαρακτήρα σου, την προσωπικότητά σου, τα θέλω σου και τις επιλογές σου. Να μάχεσαι για τα δικά σου όνειρα, όχι των άλλων και να φροντίζεις την υγεία σου. Έτσι πρώτα θα είσαι ευτυχισμένη εσύ και μετά θα κάνεις τους ανθρώπους γύρω σου.

-Κράτα μου το χέρι σφιχτά μπαμπά και πες μου τι σημαίνει ευτυχία…

-Ευτυχία παιδί μου, είναι κάτι που θα ψάξεις εσύ η ίδια και θα το βρεις μέσα σου. Δεν θα σου πω πώς θα είσαι ευτυχισμένη, ούτε εγώ, ούτε η μαμά σου, ούτε κανένας άλλος, θα βρεις αυτά που πραγματικά αγαπάς και σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, θα βρεις ανθρώπους που θα σε κάνουν πραγματικά να είσαι ο εαυτός σου στο μονοπάτι της ζωής σου.

-Κράτα μου το χέρι σφιχτά μπαμπά και πες μου για αυτό το μονοπάτι…

-Το μονοπάτι αυτό το περπατάμε μαζί, αλλά αύριο θα το περπατήσεις μόνη σου ή με κάποιον άλλο πλάι. Φρόντισε τότε να αγαπάς αληθινά, να έχεις εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που είναι δίπλα σου ακόμα κ αν κάνουν λάθη, μα πάνω από όλα να είσαι ευτυχισμένη εσύ. Εγώ θα είμαι πάντα πλάι σου, ποτέ μπροστά σου να εμποδίζω να βλέπεις το μονοπάτι, ποτέ πίσω σου για να σε σπρώχνω, γιατί εσύ από μόνη σου θα περπατάς το μονοπάτι σου, χωρίς να στηρίζεσαι σε κανέναν.

-Κράτα μου το χέρι σφιχτά μπαμπά, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διασχίσουμε…

 Men’s View – Γιώργος Κ.

Advertisements

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: