,

Εγώ είμαι εγώ κι αυτό οφείλεις να το δεχτείς!

Σκέφτομαι πολλές φορές ότι θα μπορούσα και πολύ εύκολα να δείξω κάποιον άλλον εαυτό. Θα μπορούσα άνετα να παραστήσω αυτό που καθαρά έβλεπα ότι ζητούσαν οι άλλοι, ώστε να με αποδεχτούν πλήρως. Θα ήταν τόσο απλό να δώσω αυτά που αισθανόμουν πως ήθελαν για να είμαι αρεστή ή να κερδίσω τα πάντα. Κάτι όμως δεν μου το επέτρεψε αυτό, ακόμη κι αν ήξερα πόσα διακυβεύονται, ακόμη κι αν πλήρωσα τίμημα. Εγώ είμαι εγώ με ό,τι συνεπάγεται αυτό και δεν θα αλλάξω για κανέναν! Όσες αλλαγές έχω κάνει ή θα κάνω, είναι αποκλειστικά στα πλαίσια των αποφάσεών μου για αυτοβελτίωση και αυτοσυμφιλίωση.


Με αγαπώ επιτέλους και κοπίασα γι’ αυτό, συνεπώς αξιώνω να με αγαπούν ακριβώς για αυτό που είμαι με την προϋπόθεση πως θα κάνω το ίδιο. Εγώ είμαι εγώ κι αν δεν πληρώ τις δικές σου προδιαγραφές, αυτό δεν αποτελεί δικό μου πρόβλημα, αλλά μάντεψε τίνος! Εγώ είμαι εγώ κι αν θες να είσαι κοντά μου, οφείλεις στην χειρότερη να το αποδεχτείς και στην καλύτερη να το εκτιμήσεις. Εγώ είμαι αυτό που είμαι ή έγινα κι εσύ αντί να ασχολείσαι με μένα, θα ήταν πιο σοφό να ασχοληθείς με την προσωπική σου εξέλιξη, ξεκινώντας από την αυτοκριτική.

Εγώ είμαι όλα αυτά που επέλεξα κι αν δεν σου κάνουν, μπορείς να βρεις ό,τι κι αν αναζητάς οπουδήποτε αλλού, γιατί δεν έχεις ελπίδα να με δημιουργήσεις, μήτε να με διαμορφώσεις ό,τι κι αν προσφέρεις. Συγνώμη, αλλά κάποια πράγματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα, γιατί είχαν ακριβό αντίτιμο. Κι αν μοιάζει εγωιστικό όλο αυτό… δεν είναι! Είναι μονάχα υγεία και εντιμότητα. Άλλωστε μπορώ να δώσω τα πάντα αν το αξίζεις!


Θώμη Μπαλτσαβιά


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com